Jó napot kívánok, păcănele!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Inflația a sărit de 15 procente (gurile aflate în relații vicioase cu igiena spun că scorul real este mai mare) și depășește prognoza Băncii Naționale a României. Ceai de tei, asta ne recomanda guvernatorul Mugur Isărescu fix acum două luni de zile. Eu am lăsat ibricul la soare, încă n-a dat în clocot. Pariez că nu mai durează mult.

* De la același ibric, e posibil oare să explodeze și mămăliga? Pricep câteva lucruri care țin de bucătărie, însă trebuie să negociez cu destul de multe dileme.

* Se întreabă presa națională cum ajung unii căpușe la stat. De pildă, fratele lui Marian Neacșu (e bine înfiletat la Guvern) s-a teleportat la șefia Autorității Aeronautice, deși a lucrat 24 de ani, o veșnicie, în agricultură. Răspunsul ar trebui să fie la îndemâna oricui - agricultura românească e de mult în aer. Or celălalt Neacșu, să fim cinstiți, a făcut doar transferul dintr-un turn de control în altul.

* O vedetă a zilei este vicepremierul Kelemen Hunor: "Urmează poate cea mai grea iarnă din ultimii 60 de ani pentru Europa. Preţul îl vom plăti cu toţii". Hm, mi-e greu să cred că politicienii vor solicita vreodată nota. Ei se prefac că au nevoie la grupul sanitar și părăsesc incinta pe geamul de la baie.

* Tot Kelemen a anunțat și creșterea impozitului pe jocurile de noroc: "Dacă taxezi munca, trebuie să taxezi şi norocul." Sună poetic. Îl aștept pe președintele Iohannis să ne mai cânte o dată șlagărul unguresc: Jó napot kívánok, păcănele! Ghinion.

* România va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă, ne asigură prim-ministrul Nicolae Ciucă, ca și cum asta ne-ar fi trebuit nouă, garanții guvernamentale. Apelez la un șablon: abia acum încep să dârdâi și de frică.

* O biată femeie a fost mușcată de un mistreț în timp ce se afla pe o plajă din orașul italian Genova. E incredibil, însă nu e știre inventată. Nu e fake. Iar noi strâmbăm din nas când intră mistreții cu bolizii pe nisip. Măcar ăia nu mușcă, doar latră.

Citit 1103 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iulie 2022 22:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.