Oximoronul presei

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Poliția a găsit droguri la adunarea maghiarilor de la Tușnad, acolo unde invitat de onoare a fost premierul maghiar Viktor Orban. E drept, unele afirmații făcute cu această ocazie alertaseră autoritățile. Era evident că se "fumează".

* Potrivit unei analize G4media.ro, patru din cinci posturi de ştiri din România nu au vorbit deloc despre desfiinţarea instituţiei care ar analiza dacă premierul Ciucă a plagiat sau nu. A făcut-o surprinzător televiziunea națională, nu și Pro TV, Antena 3 sau Digi 24. Cum spuneam și cu alte ocazii, libertatea presei devine un oximoron cu acte în regulă. Pas cu pas, vorba altui conducător.

* Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a comis o gafă de proporții afirmând că Austria este membru NATO. Le mai greșește și nea Vasile, pun pariu că garanțiile sale, acelea care vizează integritatea statului nostru, au o valoare inestimabilă. Sau, mă rog, se poate dovedi că numai cine nu muncește nu greșește.

* Tragerile cu muniție de război efectuate de militarii francezi dislocați la Babadag au provocat un incendiu care a distrus o stână din Jurilovca. E ireal că informația este diseminată de presa main stream - ar fi fost mult mai comod să dai vina pe caniculă, pe "cupola de foc" sau pe vreun blestem eronat al Gretei Thunberg.

* Un patron de videochat, care deţinea studiouri în zone centrale ale Capitalei (nu, nu e vorba de Galați, noi am intrat în legalitate), a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru evaziune fiscală: câştigase peste 11 milioane de dolari, fără să plătească nicio taxă. E ca și cum ar fi dat meditații, cineva joacă și în acest caz rolul profesorului. Când este să fie ghinion, niciun alt termen nu mai poate fi pronunțat.

* Scrie presa internațională că un scoțian care a dorit să călătorească noaptea la vagonul-cușetă s-a trezit dimineață și și-a dat seama că trenul nu plecase din gară. Nu se menționează gara din România în care se afla cetățeanul Regatului Unit.

Citit 892 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iulie 2022 20:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.