Modificări "organolexice"

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Ministrul Sănătății a vorbit ieri despre cum vor fi împărțite cele 1,7 miliarde de euro din PNRR pentru spitale. În 22 de județe nu este prevăzut niciun obiectiv, a menționat Alexandru Rafila, semn că în mai bine de jumătate de Românie lucrurile merg pe sprânceană. Nu știu dacă Galațiul se află pe acea listă selectă - nici orașele din cele mai bogate landuri germane nu-și permit să înceapă anul fără măcar un țel mediu. Iarăși surclasăm Occidentul.

* Le-ar da prea multă apă la moară contestatarilor, în plus are un prenume jucăuș, iar în limba noastră poate suporta diverse modificări "organolexice". Despre șefa Comisiei Europene este vorba. Presa de pe la noi n-o mai apelează "Ursula", ci îi spun oficial "Von der Leyen". Despre Digi 24 este vorba, cine să țină la norme cu atâta abnegație dacă nu echipa lui Preli?

* De ce a fost pomenită Ursula după numele de femeie căsătorită? Distinsa le cere țărilor Uniunii Europene să stocheze mai multe gaze și să le împartă cu cele care au dependență mai mare de gazul rusesc, Germania fiind cel mai necăjit exemplu. Când s-a discutat împărțirea Spațiului Schengen, ca să ajungă până "în fund, la taxatoare", nu s-a mai pus semnul egalității între statele membre. Parcă-i și văd pe Iohannis și Ciucă dându-i peste nas madamei de la Bruxelles: "Aveți dreptate, doamnă. Să trăiți!"

* Franța este a doua țară din UE, după Spania, care se opune propunerii Comisiei Europene de a reduce consumul de gaze naturale. Și republica noastră se va opune acestei recomandări cu iz de obligativitate. Numai că în opoziție se vor afla contribuabilii: "Bă, lăsați și voi termostatul ăla la 17-18 grade, că nu muriți! Ne-a rugat femeia aia, nu se cade să ne avem pe nasoale cu ea. Nu-i destul că suntem misogini?"

* China se pregătește să invadeze Taiwanul până în 2027, avertizează oficiali ai armatei SUA, tot ei anunțând în toamna anului trecut că Rusia va invada Ucraina. Se cam pricep, poate au vreun clarvăzător în echipă. Dacă ar fi așa, i-aș aborda ca să aflu când va promova Oțelul în Liga 1 de fotbal.

* Poliția cehă a transformat un Ferrari confiscat de la infractori în mașină de urmăriri pe șosele. La noi n-ar fi eficientă o asemenea metamorfoză: nu consumul de carburant ar fi problema, ci burțile unor polițiști. Or Ferrari cu remorcă n-am văzut.

Citit 1026 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2022 19:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.