În umbra marelui USR

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Virgil Popescu, omul cu Economia de pe la noi, a auzit un banc bun și ni-l transmite: "Nu vom avea energie cu porția. Este exclus așa ceva." Mă aștept să fie chemat pentru a da explicații. Știți cum ar fi fost catalogată o asemenea declarație în primii ani post-decembriști? "I s-a urcat democrația la cap."

* Pe de altă parte, Spania anunță noi măsuri pentru economisirea energiei și impune limite de temperatură pentru aerul condiţionat: e vorba de setarea termostatelor sistemelor de aer condiţionat şi încălzire la peste 27 de grade vara şi sub 19 grade iarna, în toate clădirile publice, în malluri, restaurante, cinematografe, sedii de firme, hoteluri, gări şi aeroporturi. Implicit, singurii care nu vor fi deranjați de aceste hotărâri inumane vor fi șomerii și homeleșii. Noțiunea de boschetar merita de mult o reevaluare.

* Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost huiduit la un concert Phoenix, de Ziua orașului. El a încercat să joace defensiv, însă nu prea i-a ieșit: "Dragilor, astăzi nu facem politică." Păi, ce căutai pe scenă? Puteai trimite un consilier cu o plachetă, cu o statuetă, nu trebuia să ieși tu în față... Mai ales că Phoenix a cântat la un moment dat - și nu de bine - despre marele USR. Iertare, URS!

* Șefa extremei drepte din Franța, Marine Le Pen, consideră că Europa este mai afectată de sancţiunile impuse Moscovei decât Rusia însăși. Ea spune un adevăr, însă e o extremistă, nu-i așa? E eticheta primită frecvent din partea presei. Poate că i-aș împărtăși opinia, însă aș risca să fiu considerat putinist. Inspiră, expiră, inspiră iarăși!

* Doi tineri proaspăt căsătoriți din Suceava s-au dus la Poliție a doua zi după nuntă să reclame că li s-au furat din casă toți banii primiți în dar. Furtul ar fi avut loc în plină zi, iar cei doi miri au și un suspect. E un cal troian oferit de rețelele sociale. Mi-e imposibil să cred că miresica nu și-a dat un check-in pe cine știe unde. Chiar a doua zi, ca să moară pretendentele de ciudă. Pretendentele la mâna bărbatului său, nu la banii din găleata în care se acumulase darul.

* Conform unui studiu recent, un rus din trei crede că Soarele se învârte în jurul Pământului. Din nefericire, situația nu e mai roz nici dincolo, peste Atlantic. Americanii de rând, mulți dintre ei, cred că respiră într-o democrație veritabilă. Niște idealiști, n-ai cu cine.

Citit 885 ori Ultima modificare Joi, 04 August 2022 00:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.