Noi abia am aprins lumina

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Se glumește bine pe seama economiei de energie electrică. Ministrul Virgil Popescu, referindu-se la reducerea consumului în instituții publice, a clamat: "Putem stinge mai multe becuri, dar cred că nu ne-am mai vedea." Și mai e un aspect pe care presa națională îl evită: nene, la noi abia de câțiva ani sunt iluminate și străduțele lăturalnice (indiferent de urbe, poți avea diverse surprize). Prin urmare, becurile alea nici n-au apucat să se încălzească. De ce le-am închide acum?

* În loc să-mi strofoc neuronii pentru a ști cum să împac toți distribuitorii de servicii, mă las pradă unui titlu șugubăț. Predicție șoc a cercetătorilor: "Omuleții verzi se pregătesc să atace Pământul!" Se referă la extratereștri. Ăștia doar să fie dați afară de neveste să se apuce de un asemenea capăt de treabă...

* Un român care își ispășește condamnarea într-o închisoare din Franța a postat un videoclip pe TikTok prin care arată meniul primit la una dintre mese. Sunt în fața insului un pui shanghai, cartofi prăjiți, cola light, brânză topită, cașcaval, gem, maioneză, iaurt cu vanilie, iaurt natural, unt, alune și chec cu fructe, iar al nostru se plânge că nu i s-a oferit o cola normală. Iarăși glumițe, întrebări haioase "de afară" și impresia că rețelele sociale și-au atins scopul. Mă rog, ideea de rețea de socializare a ajuns la țintă: creierul se decuplează ușor de la aparate.

* Până și impresia că oricine poate reține atenția opiniei publice cu o vorbă, o anecdotă, un banc sau cine știe ce dezvăluire este nocivă. Zilnic primesc tone de clipuri trase de păr, producții care ar trebui să-mi smulgă un zâmbet de pe figură. Nu prea reușesc, nu toată lumea poate fi Seinfeld, Doru Octavian Dumitru sau Toma Caragiu. Și n-am devenit pretențios: uneori mă distrez de minune la desenele animate.

* Se întâmplă peste Atlantic. Un incendiu de vegetație care a ars peste 240 de mii de metri pătrați în Utah a fost pornit de un bărbat care a recunoscut că a început deflagrația încercând să ardă un păianjen. Făcea un grătar, asta se înțelege. La noi, tot cu ceafă și mititei.

Citit 924 ori Ultima modificare Joi, 04 August 2022 18:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.