Nu gazele ne țin de cald

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Franța oferă o reducere și mai mare la prețul combustibilului, țara lui Macron plafonând și prețul gazelor naturale. De asemenea, după ce a redus de două ori TVA-ul la electricitate, Spania va reduce taxa pe valoarea adăugată și la gaze. La noi n-are cine să ceară asemenea sprijin: noi ne uităm la nunta lui Simion și așteptăm să vedem ce mai scrie influencerul Mîndruță pe Facebook. Alea ne țin de cald, să fim cinstiți.

* Ai grijă de consumul tău de energie! Îmi transmite ritos distribuitorul meu de gaze cu care mă voi încălzi - sper din tot sufletul și din toată centrala de apartament! - și în iarna următoare. De ca și cum mi-ar plăti altcineva factura. Mi se pare, totuși, că suntem martorii unui sofism instituționalizat. În timp ce noi avem grijă de "consumul de energie", ei, la fel de responsabili, vor avea grijă să crească tarifele.

* Vor fi scumpite polițele RCA. Au apărut în presă și noile scoruri, iar conceptul de a deține un autoturism devine tot mai bizar. Se perimează ideea că "mașina e utilă, nu mai e fiță", așadar li se dă apă la moară conspiraționiștilor care spun de ceva vreme că aici se va ajunge. Că a deține un autoturism va deveni o culpă. Ah, iertare, dragilor! Ceva despre nunta lui Simion de la AUR trebuia să comentez, însă m-am împotmolit în aperitivele lichide...

* În Spania, după doi ani de anulări cauzate de pandemie, a avut loc cea mai mare bătaie cu roșii din lume, la care au participat 20.000 de oameni. Criza alimentară n-a fost invitată la eveniment. Chestii, socoteli, vorba lui nea Bachus. Până la urmă, și penuria de păpică li se va aplica numai unora.

* ANPC-ul, care nu e altceva decât Protecția Consumatorilor, anunță controale masive la toate fast-foodurile din București. Așa se întâmplă când te izbește foamea, cauți un motiv de socializare cu forța.

* David Popovici se ține de performanțe și în Peru. Hm, e bine, vrem să-l felicităm, însă ne-a prins rău de tot povestea cu invitații de la Măciuca ai lui Simion. Hai, Davide, nu mai poți aștepta și tu câteva săptămâni?

Citit 429 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2022 19:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.