Facem iarna cu Virgil

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Invitat în prime-time, ministrul Energiei ne-a liniștit din cealaltă parte a ecranului. Sau măcar a încercat: "Vom avea o iarnă complicată, dar o vom trece cu bine." Se subsumează mulțimii, adică nu doar nouă, inșilor de rând, ne va fi greu. Și lui Virgil Popescu îi va da cu rest, pare chiar un mesaj de familie. N-are vreme să-i întâlnească pe toți cei dragi sufletului său, le vorbește și lor tot prin intermediul emisiunilor. Ce bine că nu-i fac parte din clan!

* Totuși, e posibil ca ministrul Virgil să aibă altă abordare, e posibil să-și facă planuri în detaliu pentru sezonul rece. Unde bat? Acolo unde va bate și domnia sa. Ne-am putea trezi cu el în toiul nopții la ușă: Vă este bine, sunteți învelit, aveți bundiță, ciorăpei? Haideți, puțin mai e și trecem spre primăvară! Hai, România!

* Inaugurarea unei grădinițe din comuna sălăjeană Crasna a fost un eveniment atât de fastuos, încât politicienii abia au avut loc să se alinieze pentru a tăia panglica. Aproape douăzeci de capete au luat loc la tăierea moțului acestei instituții, ca să aibă parte fiecare de bucata sa de vizibilitate. Nu e timp de pierdut. Mâine-poimâine o să murim de foame și de frig și va veni iarăși un an electoral...

* Găsesc tot mai multe informații conform cărora, speriați de prețurile la energie, cetățenii Germaniei au decis să se întoarcă la încălzirea cu lemne. De ca și cum am putea crede că pe bulevardele Berlinului sau la periferia orașului Munchen deja circulă căruțele pline. Și ar mai fi ceva de stabilit: lemnele vor fi introduse în cuptorul cu microunde sau în cel pe gaz?

* În cinematografe urmează să apară un film de dragoste cu canibali. Bine că nu se mănâncă viermi sau greieri și în această producție! Abia aștept să aflu și cât de romantică este povestea, cu toate că mai am și altele pe cap.

* Un tulcean a câştigat un loc de parcare după ce a licitat 100.000 de lei. Acesta va trebui să plătească suma în termen de cinci zile, în caz contrar nu va mai putea participa la nicio licitaţie de acest fel care se va organiza în următorii trei ani. Administrație publică locală cu iz de cămătărie... Sper că cetățeanul care sparge banca pentru bucata de asfalt pe care să-și lase tigaia va fi și admonestat fizic de către primar în eventualitatea în care doar a fluturat ideea sutei de mii.

Citit 520 ori Ultima modificare Marți, 06 Septembrie 2022 17:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.