Liniștirea prin neliniște

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Comisia Europeană propune plafonarea prețului gazelor rusești și limite de consum de energie la orele de vârf în statele membre. Nu-i problemă, nici Guvernul nostru nu știe la ce se referă această circulară. Era să întreb dacă suntem stat membru...

* E cineva pe recepție sau a plecat întreaga țară la școală, să-și ducă țâncul familiei la dezvoltare prin reforma educației? Premierul a lansat o rugăminte, nu se cade să ne facem că plouă. Întrucât e secetă, chiar și la nivel de empatie. Nicolae Ciucă, din bârlogul de la Palatul Victoria, a dat-o cum trebuie: "Îi rugăm pe cetăţeni ca împreună cu celelalte instituţii să facem în aşa fel încât să reducem risipa." Pariez că nici domnia sa nu știe la ce s-a referit.

* Ăsta nu e mesaj de forță pentru țară, ci un soi de lamentație publică, un fel de "Stai, doamnă Ursula, nu vezi că eu le-am zis? Dar n-ai cu cine, știam eu, sunt niște țărani." Așteptăm provincia.

* Mai interesantă este luarea de poziție a turistului de la Cotroceni. Klaus Iohannis, despre cum se va resimți la iarnă criza energiei: "Nimeni nu dorește ca oamenii să stea acasă în frig." Prin urmare, ar trebui să ne așteptăm ca armata sau mai știu eu cine să ne scoată în piață. Chiar așa, de ce să stai acasă în frig când poți suferi de același disconfort și în deplasare?

* E limpede pentru toată lumea că limba română e puțin străină pentru domnul președinte, însă nouă ne place să trăim cu toții, la un loc. Și poate că n-o să înghețăm, cu toate că ieșirea lui Klaus mai tare mă neliniștește. Îmi vine să nu mai dau pe acasă.

* Simona Halep a divorțat de Toni Iuruc. Vorba multor români care se uită la tenis atunci când chiar nu au ce face pe acasă: Bă, io în băiatul ăla nu prea-mi pusesem bază. Până la urmă, cine se crede el ca să stea sub același acoperiș cu Simona?

* Abia acum, când campioana sportului alb are probleme în viața personală, cred că ai ei, adică noi, compatrioții, n-au mai avut cuvinte de ocară. Cu toate că n-ar fi prima oară când mi-aș auzi vecinii: "Io i-aș fi sugerat să nu se lege la cap cu ăsta. Dar nici ea nu întreabă."

Citit 532 ori Ultima modificare Vineri, 09 Septembrie 2022 00:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.