De ce-ai mai merge pe un stadion?

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Ce se întâmplă cu Rareș Bogdan, unul dintre cameleonii din politică? La o întâlnire cu tinerii liberali, posesorul de batistuță la buzunărel a clamat următoarele: "Vă rog să ascultați cu circumspecție inclusiv retorica de la Bruxelles, adică să vă spălați zilnic, nu o dată pe săptămână, să încercați să nu opriți apa când vă spălați pe dinți, să nu mâncați făină de gândaci și nici să nu stați la 19 grade. Să fiți raționali, să fiți echilibrați, să înțelegeți ce înseamnă momentul energetic actual, dar să nu cădeți în păcatul extremei!" N-am fost niciodată fanul risipei, nu pot fi nici suporterul irațional al raționalizării. Dacă afirmația de mai sus ar fi fost emisă de George Simion? O face, în schimb, un exponent al puterii din România. Ăsta n-a pozat niciodată în dac liber, nu l-a ajutat vestimentația.

* Protestele pe care unii le anticipează în stradă se dezvoltă pe stadioane. Bătălii ca la Bobâlna într-un mediu sărăcit de inși care au și vizitat penitenciarul între timp, blesteme și atmosferă încărcată - acesta e tabloul fotbalului românesc din sezonul de vară-toamnă. Sau poate că unii își fac antrenamentul pentru ce va urma...

* Oricât de mult ți-ai dori, e împotriva propriilor interese să-ți plimbi nevasta și copiii pe o arenă din România anului 2022. Dacă nu sunt injurii de cea mai joasă speță, sigur te prinde vreun banner jucăuș, cu aluzii de-ți îngheață sângele în vene. Îți aduci copilul de 5 ani la meci și, după 90 de minute cu de toate, îl iei numai bun de aruncat în viață. Prinde pe repede-nainte o experiență, ceva de înfricoșat.

* În aceeași seară cu așa-zisul derby Craiova-lui-Mititelu - Rapid, în campionatul Spaniei un suporter a făcut infarct la meciul Barcelonei. Partida a fost întreruptă până la acordarea primului ajutor, unul dintre jucătorii de pe teren ducând în grabă defibrilatorul spre tribună. Niște înapoiați, ar fi trebuit să-i dea în continuare, să le sară tibiile cu tot cu legume și cartofi pai spre grătarul încins. N-or fi prins ideea că sportul se face cu "pe ei, pe mama lor".

* Cum era tărășenia cu "Oameni pentru Justiție"? Mai avem o mostră de cum nu dă Justiția doi bani pe oameni. Un șef de post din județul Neamț a primit o pedeapsă mai mare decât a Elenei Udrea pentru că a primit mită un scaun și câteva sute de lei. Da, dar cum duce Nuți deștu' la nas, mai rar.

Citit 546 ori Ultima modificare Duminică, 11 Septembrie 2022 18:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.