Gândirea din conservă

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Ca să mai mergi pe un stadion de Liga 1, trebuie să-ți îmbrățișezi în prealabil familia. Ca înainte de coridă. Nu se știe de unde apare vreun Săpunaru sau vreun lider de galerie cu nume defect ca să-ți lase gustul amar că n-ai ales vreo gală de MMA.

* Suntem anunțați, verde în față, că s-au închis jumătate din bibliotecile din România, numărul cititorilor scăzând cu patru milioane în ultimii 25 de ani. Efectele sunt vizibile, n-are rost să inventăm dezbateri sortite eșecului, dar și mai îngrijorător este faptul că mulți dintre inșii care se învelesc cu semnul de carte și-au pierdut exercițiul gândirii libere. Preferă conservele.

* Junii din PNL, adunați în weekend nu-știu-pe-unde, s-au simțit bine inclusiv când au scandat ca la peluză, pentru aliații lor din echipa guvernamentală. A fost un mesaj de amor pentru PSD, ceva pe bază de plăcuță suedeză. Prima dragoste nu se uită niciodată. Viitorul sună bine. Sună după ce unge clanța cu pastă de dinți.

* Primarul Capitalei, Nicușor Dan, afirmă că Bucureștiul este una dintre cele mai sigure capitale din lume. Corect. Aici, sigur nu beneficiezi de apă caldă și la fel de sigur trebuie să pleci de acasă cu o zi înainte pentru a ajunge la timp în punctul B.

* Un nene de pe la noi a urcat pe Transfăgărășan, s-a alimentat cu mici, cartofi prăjiți, apă și suc și a achitat 88 de lei. Apoi, s-a lamentat pe TikTok: "Să tot mănânci în România..." În primul rând, boierule, mititeii se devorează doar cu muștar, nu și cu cartofiori pai, asta ca să ne facem o idee de gusturile domniei tale. Și ar mai fi ceva: te aflai pe Transfăgărășan, nu la Bolintin Vale. La fel este și în stațiunile de peste hotare - când te vezi cocoțat la 2.000 de metri altitudine, și tarifele tind să atingă piscul. Deh, vrei să te tragi în poză sau în clipul de TikTok ronțăind carne tocată la Bâlea Lac, ca să-ți bagi vecinii în crize de fiere, dar ai achita cu un bon de masă câștigat de nevastă prin statutul de bugetar.

* Se plâng pe Facebook proprietarii de ovine că nu găsesc ciobani pentru a-și duce turmele mai departe. Or fi încercat prin buricul târgului din București? Pe la Palatul Parlamentului tot ar mai putea culege câteva elemente...

Citit 416 ori Ultima modificare Luni, 12 Septembrie 2022 20:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.