La târnăcop, nu la plasturi pe nas!

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, nu și-a prezentat nici ieri demisia. El a negat din nou acuzațiile de plagiat, arătându-se convins că acestea reprezintă un atac la adresa Legilor Educaţiei. E vina doamnei Emilia Șercan că n-a explicat în articol care e plaja de sensuri a acestei noțiuni. Apropo, mă întrebam deunăzi - a nu se înțelege că-l cauționez pe Cîmpeanu sau pe altul care a copiat pe ici, pe colo - de ce niciun alt jurnalist din România nu descoperă furtișaguri intelectuale? Mai lăsați, nene, cancanurile, plasturii de pe nasul Simonei Halep și treceți la cazma și târnăcop!

* Unii sunt vizitați de alte griji. De pildă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a anunțat că a câștigat definitiv în instanță procesul privind granița dintre județele Dâmbovița și Prahova, astfel că monumentele Sfinxul și Babele din masivul Bucegi aparțin cu acte în regulă de județul său. Corectitudinea politică n-a prins loc în teleferic, așadar i-a scăpat tărășenia. N-ar trebui să mai pomenim Babele, ci Doamnele fără Instagram.

* Potrivit unui proiect legislativ adoptat de Senat, copiii vor avea acces gratuit pe terenul de sport din curtea şcolii, în afara orelor de curs. Ca să aibă unde fuma și unde să dea pe gât o bere. Unde ați văzut voi minge?

* Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie. Mai livrează și rime frivole. Simplu ar fi fost să amâne repornirea sistemului centralizat al Bucureștilor. Oamenii erau obișnuiți deja cu frigul și apa înghețată.

* Cel mai puternic om de pe planetă e o sintagmă prăfuită, uneori mai trebuie scoasă din uz și aruncată la sertar. Nu ești putinist dacă vezi și remarci că Joe Biden chiar suferă, postul de președinte al Statelor Unite ale Americii nefiind pentru el decât un supliciu, cazna vieții. Omul nu știe cu cine dă mâna, dacă a salutat sau dacă repetă gestul de câteva ori, iar acum câteva zile a ratat coborârea de pe scenă, după un discurs la Adunarea Generală a ONU. Nu e conspirație, știrea se zbenguie și pe buzele doamnei Andreea, oricare ar fi ea, de la Telejurnal. Nici măcar nu (mai) e în putere, darămite să fie considerat cel mai cel. Asta apropo de grija exacerbată a OMS-ului, din ultimii ani, să fim cu ochii pe sănătate, implicit pe integritatea corporală. De șefii de stat cine se îngrijește?

Citit 902 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2022 18:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.