Hiene și plagiatori

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Scriam ieri, fără să-mi zgudui cutia toracică de la vreun pumn bine țintit, că a mai trecut o zi și că ministrul Educației încă nu și-a depus mandatul. E de porc să anunți că demisionezi. Depui mandate, de aia ești înșurubat într-un palat al statului, te comporți ca o cloșcă pe ouăle de aur. Depui mandatul, apoi pleci țanțoș la ale tale. Ei bine, constatam amar că încă un plagiator se ține cu dinții de scaun. Pe ciornă adăugasem și mențiunea "n-a demisionat până la închiderea ediției". Am renunțat la această coadă, spunându-mi că n-are cum să se petreacă minunea. Totuși, ceva s-a întâmplat. Omul a demisionat și presa a mai câștigat un meci. Sau e mai mult decât atât, poate că nu doar cineva din mass-media și-a băgat coada. Rămâne să NU aflăm, doar nu suntem naivi.

* Mi-am aruncat o privire pe comunicatul lui Cîmpeanu, e cu piesele arse la vedere. Băieții care îi scriu compunerile n-au pus capacul la loc, au făcut publică mizeria din text: "Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al Educației..." Stai așa, nene! Când pomenești propria inițiativă, deja mă gândesc la acela sau aceia care te-au forțat, stâlcindu-ți degetele pe stiloul cu care urma să semnezi cinica foaie. Te-ai dat de gol, cum ar veni, ai urechile roșii. Te-a tras tare înainte de a-ți arăta și calea cea mai scurtă spre coșul de reciclabili ai istoriei.

* Hienele din presa românească, la numai o zi de la dispariția actorului Arșinel (e dreptul fiecăruia să decidă cât de mare a fost), au aruncat următorul titlu. E vorba de portalul ziare.com: "A fost sau nu Arșinel amantul Stelei Popescu? Adevărul despre relația dintre cei doi regretați actori." Dacă pe aici ar trebui să se situeze mass-media de pe la noi, jur cu mâna pe inimă că n-am făcut niciodată parte din branșă. Apropo, n-am găsit pe acest site nicio anchetă vizavi de achiziționarea a peste o sută de milioane de vaccinuri de către ex-premierul Cîțu. E doar un exemplu de subiect.

* Insul fără niciun Dumnezeu - mă gândesc aici la Cristian Tudor Popescu, el însuși declarându-se ateu - a scris că Alexandru Arșinel "a atârnat de fusta marii actrițe Stela Popescu." Ce bine îmi pare că nici măcar n-am intenționat să mă înghesui la ”V.A. Urechia” cu prilejul desantului acestui atotștiutor hibrid care, la începutul anilor '90, înfiera protestatarii și lăuda venirea minerilor în București!

Citit 884 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 19:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.