Trăiască limba gimnastică!

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Îmi propun ca în rubrica de astăzi să nu fac politică. Nu cred că voi reuși, încă sunt sub impresia zilei de joi, când m-am trezit cu contul restricționat pe Facebook, această rețea comunistoidă care îmbină mercantilul cu cenzura. De fapt, nu există cenzură, ci "încălcări ale standardelor comunității." Ca să fie bine.

* Un elev din Cluj acuză că a fost pălmuit de un polițist în școală, anunță presa centrală. Agentul le vorbea copiilor despre conduita civilizată. Până la urmă, competențele Academiei de Poliție sunt limitate, nu poți reduce din contondența metaforei. Omul legii poate chiar avea un bagaj lexical foarte restrâns... Limba gimnastică e idiom de circulație universală.

* Într-un supermarket din Galați se comercializau zilele trecute covrigi cu viermi, iar ANPC-ul a intrat pe fir și a dat amenzi în valoare de 15.000 de lei. Ciudat, ar fi trebuit să aprecieze că meniul promovat de Bruxelles ajunge în acest colț de continent înaintea altor exemple de bune practică.

* O femeie a fost reţinută de polițiști, după ce i-ar fi sustras unui bărbat portofelul cu 5.000 de lei, în timp ce l-a îmbrăţişat pe stradă. Excelentă intervenția inșilor cu caschetă! De prin 2020 ni se tot spune să evităm îmbrățișările, că vine și revine carcalacul...

* FCSB e cea mai slabă echipă din Conference League, după ce joi seară a mai luat un 5-0 pe coajă. Chiar pe Arena Națională. Încep să cred că Gigi Becali, proprietarul acestei echipe, e pe mână cu Ciucă și Ciolacu. Dacă e nevoie de o diversiune, hop, o încasează "fosta Steaua" și omitem semnalul la care vor sări iarăși taxele și impozitele.

* Antrenorul FCSB-iștilor a reacționat ca premierul Nicolae Ciucă, după ce scorul din tur a fost plagiat la București: "Nu plec din funcție." Aștept și un comentariu al președintelui Klaus Iohannis.

* Ca să ni se confirme că trăim vremuri nebune, iată un titlu-turnesol: "Scandal uriaș între magicienii din România. Robert Tudor, amenințat de un rival." Carevasăzică, magia neagră, o nișă bine structurată și cu eficiență de peste sută la sută, eșuează în comercial.

Citit 957 ori Ultima modificare Vineri, 14 Octombrie 2022 18:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.