Oamenii-cangur de pe la noi

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Camera Deputaților a decis: șoferii pot rămâne fără mașini dacă le parchează pe trotuar. "Rutiera" a primit dreptul să le ridice. Mă tem că expresia "a parca pe trotuar" a devenit între timp o redundanță jenantă. Întrebați la Academie, dar nu la aceea de Poliție!

* Atenție la mesajul-manifest al lui Victor Pițurcă, fost fotbalist, cartofor cu expertiză (a nu se confunda cu experiența!) și selecționer al primei reprezentative: "Pe România trage toată lumea! În România, în momentul de faţă sunt aduse fructele, legumele, carnea de cea mai joasă calitate. Şi preţurile sunt la fel de mari ca în Franţa. Dacă ar fi să comparăm cu preţurile din Spania, Italia, Franţa, sunt magazine mult mai ieftine decât la noi. Sunt foarte îngrijorat. A apărut chestia asta, că ne-am vândut ţara. Sunt total de acord." Evident, se vor găsi unii să râdă că tocmai Piți, zis Satana, ne dă sfaturi, însă ce te faci dacă acest personaj controversat are dreptate? Câtă vreme formatorii de opinie livrează conserve, n-om fi atât de fraieri să-i ascultăm pe Pițurcă și pe Ilie. Șerbănescu, nu Dumitrescu.

* Nici miliardarul Jeff Bezos nu e beneficiarul unei imagini imaculate, însă de obicei te oprești ca să reții întreaga substanță a mesajului său. Într-o postare pe Twitter, excentricul care a fondat Amazon a spus-o pe șleau: "Da, probabilităţile din economie spun să ne pregătim pentru vremuri mai grele." A omis să precizeze pentru cine vor urma timpuri dificile, doar n-o să credem că va suferi și Jeff. Pentru nea Ion Țiriac nu bag mâna în foc...

* O bătrână din Carei a leșinat după ce mascații au intrat din greșeală în casa acesteia. Greșiseră adresa. Doamna în etate merită și o amendă - probabil a leșinat doar ca să-i ducă pe "oamenii legii" pe o pistă falsă. Și mai falsă.

* Nu deosebesc mereu informația reală de propagandă, iar cine susține că poate alege neghina de bobul de grâu e doar un biet farsor. Citesc pe flux următoarea știre: "Milioane de britanici sar peste mese din cauza creşterii costurilor în Marea Britanie, în special cele pentru alimente, care au împins inflaţia la peste 10 la sută luna trecută în ţară." În condițiile astea, pe la noi trăiesc doar oameni-cangur sau vom avea surpriza de a vedea britanici dornici să ia cu asalt vămile Borș și Nădlac.

Citit 828 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 15:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.