Populisme cu 99 de bani în coadă

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Când e prins pe la vreo emisiune de televiziune, primarul de București aruncă și prostii cu duiumul. E omul cifrelor, știe cu matematica, mai puțin cu nuanțele limbii. "Mai bine să ai un marcaj peste o groapă decât să nu ai un marcaj deloc", a trântit-o edilul-șef pe care inșii din Capitală îl aleseseră pentru a nu mai exista politica răului mai mic. Micul Paris are însă un Mic Dorel în frunte.

* Același Nicușor Dan, absolventul unei școli de ipocriți sadea, afirmă că a primit amendă pentru parcare și că obișnuiește să meargă cu troleibuzul. Din aceeași familie face parte și Dacian Cioloș, care călătorea/călătorește cu mijloacele de transport în comun, sau Maia Sandu, care a trecut vama la volanul propriei mașini. Nț. Câtă vreme deții o funcție înaltă, nu e loc de populisme cu 99 de bani în coadă. Te-am ales, trebuie să beneficiezi de anumite condiții, că nu suntem 16 milioane la butoane. Deși uneori ne-am dori.

* Lista politicienilor care frecventează o placă jenantă îl conține și pe titularul de la Cotroceni. Întrebat cum face Klaus Iohannis economie la energie, bossul a răspuns calm-cântat: "Nu am niciodată o temperatură exagerat de mare în casă." A ratat substantivul comun "casă" defectiv de singular. Vă rog din suflet, nu-i explicați poanta! Da, e posibil să-l bușească râsul în biserică. De Crăciun.

* Aflat la Bruxelles, Iohannis a încercat să-i convingă pe mai-marii Uniunii Europene că nu se joacă atunci când se pune să facă economie: "Personal, întotdeauna am evitat risipa." Economia de sunete, acesta e marele său atu. Și, comentează unii pe la colțuri, și economia de empatie, însă eu încă nu mi-am retras like-ul de pe pagina președintelui.

* Olanda insistă ca România să rămână în afara Spațiului Schengen. Trist este că tot mai mulți de pe la noi aplaudă această decizie, rămânând prizonierii filosofiei că noțiunea de corupție își are rădăcinile în România. Până în epoca Dragnea, și subsemnatul flutura această fabulă veselă și tristă. Apropo, n-am citit în presa mainstream de pe la noi nici măcar o vorbuliță despre declarațiile madamei director executiv de la Pfizer, chestionată la Bruxelles de un europarlamentar olandez pe marginea afacerii cu vaccinuri.

Citit 869 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2022 16:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.