Simo, ce ne-ai făcut? Iar uităm de Ciucă

Simo, ce ne-ai făcut? Iar uităm de Ciucă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Iarăși o să uităm că nu se vor mări pensiile și că premierul Ciucă rămâne în funcție în ciuda dovezilor evidente că a plagiat. Arde imaginea Simonei Halep, ba chiar e ditamai vâlvătaia. România rumegă un teribil caz de dopaj, nu-l putem compara cu povestea lui Adrian Mutu din urmă cu mai bine de un deceniu. Acolo a fost cocaină, e ca și cum ai compara pagina de Facebook "Ai parcat ca un bou" cu site-ul oficial al Vaticanului. 

* La fel cum avem dreptul de a comenta pe marginea declarației madamei Delia, cântăreață de muzică aproape ușoară care preferă, în viața actuală, să nu i se zică mamă, încă e voie să bârfim și situația Simonei Halep (pe viitor nimeni nu știe ce va fi). Nu te poți bucura că a fost depistată pozitiv la cea mai periculoasă încercare din cariera de sportiv, chiar dacă Simona și-a permis de-a lungul vremii - și în joacă, în pauzele publicitare de la televizor - să te tragă de urechi. Nu, e vorba de un simbol al României, îl iei cu bune și rele. Sau nu, ca în momentele post-Open când erai ironizat că te declari mândru de performanțele constănțencei, deși "n-ai contribuit". E drept, nici fostul număr 1 mondial n-ar pătimi dacă te-ar pomeni ANAF-ul la gazeta de perete că nu ți-ai achitat taxele și impozitele.

* Nu pricep gravitatea momentului, nu auzisem de substanța ieșită în roșu după analizele lui Halep, dar se pronunță specialiștii. Și o fac fără menajamente. "Ce a luat acum Simona Halep e substanță hard, ca la ciclism. E o versiune de EPO modernizată, luată pe gură în loc să fie băgată pe venă", a afirmat Dorel Tocitu, șeful serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului la Institutul Național pentru Cercetare în Sport, pentru playsport.ro. Prin urmare, nu m-aș da de orologiul decesului, ca acronimul CTP, să clamez că tenismena chiar nu știa ce i se întâmplă. Așa ar fi ideal, să apară din ceață eroul negativ și să ia pe propriii umeri culpa care a inundat prima pagină a ziarelor din lume, iar fiica lui nea Stere de la malul Mării Negre să scape cu un an și ceva de penitență. Ar mai prinde două-trei turnee pe terenul de zgură/iarbă/hard. Se subînțelege că am rămas captiv poveștilor de adormit infantilismul.

Citit 965 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2022 12:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.