Hâtz, Schengenule!

Hâtz, Schengenule!
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Și, cum o mai duceți, ce planuri aveați dacă am fi intrat între timp în spațiul acela cu nume german? N-am pășit în Schengen, probabil că nici nu se va întâmpla prea curând, și rămânem cu sentimentul că, indiferent de situație și de câte MCV-uri vor fi plasate prin zonele-cheie ale statului, vom fi tot pe dinafară. Pentru că merităm, e lozinca ușor modificată a unui brand de bomboane de ciocolată. Și pentru că asta cred și influencerii noștri - i-aș vota în locul actualilor europarlamentari. Ar fi doar un joc de imagine, nici Mîndruță n-ar avea mai mult succes. Pentru că nu l-ar interesa, poate că salvarea ar sta în Dorian Popa. Hâtz, Schengenule! 

* Premierul Ciucă i-a dojenit pe europarlamentarii români care și-au permis să aibă "un discurs agresiv împotriva Olandei". Desigur, brandul nostru de țară, la negocierile cu mai-marii Europei și ai planetei, trebuie să roiască în jurul celebrei expresii prin care ne insultau francezii cu ani în urmă: "S'il vous plaît, monsieur!" Chiar nu știu ce a făcut pe la armată "Ciucă al nostru". Prea multe sectoare, monșer.

* Mircea Geoană, omul cu cele mai bune cafele de la NATO, își face deja reclamă pentru următoarele alegeri prezidențiale din România. Graseiază în nota-i arhicunoscută, altfel nu l-aș fi recunoscut. E chel, s-a mai împlinit, semn că la cantina Organizației Tratatului Atlanticului de Nord "se servește" bine și pare îmbătrânit pe repede-nainte. Dacă nu sunt vigilent, aș putea să-i adresez o întrebare eminesciană: Tu ești, Mircea?

* Gigi Becali, proprietarul inițialelor FCSB, anunță sec: "Marcel Ciolacu mi-a promis că vom juca în Ghencea". Abia în această zonă a vieții sociale îți dai seama de puterea lui Marceluș de la Buzău. Ultima dată, latifundiarul din Pipera (e sintagmă înscrisă la OSIM) obținuse o promisiune similară din partea lui Vasile Dâncu, recent trecut pe dreapta. Concluziile sunt evidente, serviciile țin cu fosta Steaua.

* Sâmbătă noapte vom putea dormi mai mult, anunță unii, deși e limpede că nu vei dormi în plus câtă vreme acea oră suplimentară vine "de la ei". E o mentalitate păguboasă, de ce nu se spune că vom munci mai mult? Ca să ajungem ca Germania, de pildă. Iertare, ăștia opresc lumina seara, iar programul la TV se încheie la 10,00, cu "Cântarea landurilor".

Foto: unsplash.com

Citit 1237 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2022 15:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.