Minciună grosolană. Unde-i Tesla?

Minciună grosolană. Unde-i Tesla?
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Cotidianul Libertatea a titrat ieri pe propria pagină de internet: "Elon Musk nu a intrat în România." Băieții lui Tolontan citau oficiali MAI, Tolontan fiind insul cu radiațiile-mamut. Păi, și rața aia prăjită pe care o mâncaseră la cină, înainte de bairamul de Halloween, cine o digeră?

* Carevasăzică, mai toate publicațiile de pe la noi au prezentat cu lux de amănunte niște evenimente care nu s-au petrecut: bucătari de soi de pe toate meridianele au gătit pentru miliardarii veniți în zona în care fusese văzută ultima dată Elodia, au fost consumate băuturi speciale, apoi petrecăreții au fost plimbați prin camera de tortură, niște DJ cu ștaif au pus muzică psaltică, bla-bla. V-au și ne-au dus de nas, despre asta-i vorba. Au mințit, au inventat o poveste până în ultimul detaliu, pentru ca apoi să-și toarne cenușă peste mătreață: Musk n-a mai venit. Nici Angelina. Nici ceilalți miliardari. Ca-n cele mai proaste bancuri. Ziarul Libertatea și-a prezentat niște scuze. Doar pentru faza cu proprietarul Tesla, nu și pentru celelalte gogorițe distribuite de-a lungul vremii. Urâte vremuri ne sunt contemporane, nene, eu n-am prins mai urâte.

* Luați în modul acest mea culpa absolut jenant și plimbați-l prin toate subiectele delicate din ultimii trei ani! Încercați să faceți câteva exerciții de imaginație, să vă închipuiți anumite detalii... "Invitații au mâncat rață prăjită cu dovleac, șofran și sos; ciuperci shiitake și ceapă murată, cartofi cremoși și crocanți cu trufe românești. Oaspeții au avut și varianta unui meniu vegetarian, iar la desert bucătarii au pregătit tartă cu bere și vanilie și sorbet de mere." Un tablou vomitiv, acesta merită piure de fructe aruncat cu țintă, nu capodoperele lui Picasso. Dragi colegi din presa națională, e o vorbă în popor, dacă tot ați creat o întreagă poveste falsă pe baza lui Musk: căutați o Tesla! Ar trebui să doară. 

* Abia acum mă tem de ce ar putea urma. Un weekend întreg s-au vorbit idioțenii, s-a brodit pe seama unui fake news de proporții. Știe cineva, a existat program sâmbătă noapte pe la Parlament sau Guvern?

Foto: unsplash.com

Citit 1102 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2022 23:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.