Dănuț, savantul galactic

Dănuț, savantul galactic
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Una dintre cele mai bune glume ale anului vine de peste gârlă. Joe Biden le cere marilor companii petroliere să "nu mai profite de pe urma războiului." E genul de umor involuntar care se scrie și se vinde singur. Ar mai lipsi ca și Putin să ceară dispariția oligarhilor de pe planetă. Ca să ne distrăm până la capăt.

* Habemus ministru al Apărării, un domn cu nume greu de pronunțat chiar și pentru nativii de limbă română. Angel Tîlvăr este doctor în științe umaniste și fiu de șef în Securitatea comunistă. Acum zece ani nu i-ar fi lăudat nimeni originile - măcar se ajunge ca, la trei decenii și ceva de la Revoluție, să ni se confirme că tot ai lor sunt la putere. Capitalism de cumetrie, cum îi zicea Ion Iliescu. "Suntem umaniști, ce dracu'!?", vorba lui nea Bachus. Auzi, umanist la Apărare; e la fel de insolită această mutare ca demiterea mondenei Elenei Udrea de la Turism.

* Apropo de titluri, i s-a găsit ceva și lui Bode, de la Interne. Dacă tot n-au putut confirma ai lui că Musk a fost în România, hop, i s-a descoperit plagiatul. Sper că tot doamna Șercan e artizana acestei bombe de dimensiune mică, deși lucrările unor asemenea importanți oameni de stat pot fi ușor analizate și de un licean destoinic. Bode zice că "teza mea de doctorat este în regulă, iar titlul de doctor este menținut", însă subsemnatului nu-i trebuie decât două-trei minute pentru a-și da seama dacă unul a ajuns doctor pe bune sau pe șest. L-am auzit pe domnul ministru cum vorbește, e testul suprem, nu poți da greș: să presupunem că are dreptate. În consecință, apelând la un silogism cu dinți de lapte, eu ar trebui să fiu savant galactic.

* Klaus Iohannis și Maia Sandu s-au aflat ieri împreună în Senatul României, cu prilejul Conferinței internaţionale dedicate femeilor parlamentar şi promovării egalităţii de gen. N-am nicio problemă, aș putea oricând vota o femeie pentru jilțul de la Cotroceni, însă poezia cu egalitatea de gen își pierde rimele și fiorul după ce o reprezentantă a sexului frumos (corectitudine politică, mai am voie cu asemenea remarci?) face campanie electorală cu sendvișuri pe la ușile oamenilor. Desigur, la Alinuța Gorghiu mă refeream.

Citit 876 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2022 18:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.