Soarta mamei de fotbalist

Soarta mamei de fotbalist
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Alina Gorghiu, pe care mi-am permis s-o pomenesc și în rubrica de ieri (implicit, îmi este datoare), are de făcut un anunț important pentru țară: "În România avem un leadership politic misogin." Vorba unui prieten, aș prefera să protejez femeia, să n-o las să ajungă în staulul politic care este Parlamentul. Altfel, ai soarta mamei de fotbalist - se aude totul din peluză.

* Ce nu pricepe Alinuța, dar nici ale sale colege, căci de la adevărații fani ai corectitudinii politice n-am pretenții: nene, într-un jilț de conducere trebuie să te sui doar pe merit, nu că ești femeie sau pentru că ți-ai publicat traseul sexual ori religios. Meritocrația n-are de-a face cu această așa-zisă corectitudine, o ideologie care i-ar face mândri pe Dej și Pauker. Nu mai votez niciodată vreun bărbat la Primărie sau pentru Cotroceni, dacă doamna Gorghiu sau altele mă conving prin agendă și declarații publice că lor li se cuvine respectiva demnitate. Totuși, cu riscul repetiției, când ieși cu sendvișul în campanie, dând vina pe Ponta și Dragnea că ți-l șterpelesc, n-ar trebui să faci parte nici măcar din echipa lipitorilor de afișe. Și ți-o spune unul care iubește femeia nu doar pe 8 Martie.

* De aceea, declarația făcută în acest context de Klaus Iohannis, "E nevoie de combaterea discriminării, stereotipurilor de gen, comportamentului misogin şi prejudecăţilor", pare doar o altă temă fără rost, o diversiune de duzină. Bate iarna la ușă, nu știm dacă vom avea gaze și nici bani pentru a achita facturile, iar noi ne plângem că găsim doar o femeie parlamentar la cinci sau șase bărbați? Ridicol e un termen care își cere dreptul de a părăsi dicționarul. Să încerce într-un clasor de timbre! 

* Un fost ministru britanic a fost exclus din Parlament pentru că s-a înscris la un reality show în care va înfuleca insecte. Să fie geloși colegii săi, să râvnească și ei la hrana viitorului? Vă aduceți aminte lunile de zile în care Cătălin Moroșanu, consilier județean din partea PNL Galați, participa într-o emisiune care se filma în Republica Dominicană? A scăpat ca prin urechile acului de sancțiuni. E drept, nici nu se spurcase cu gândaci de Colorado sau cu coropișnițe.

Citit 1250 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2022 16:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.