Ipocrizia, noul terorism

Ipocrizia, noul terorism
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Întreba cineva de Greta Thunberg, adolescenta fără școală din Suedia care deja scrie și lansează cărți pentru fanii ideilor sale? Tocmai s-a defectat. Nordica de pe chipul căreia și-a luat tălpășița și ultima tușă de zâmbet (consider că e apanajul copilăriei) a declarat la Londra că sistemul capitalist opresiv și rasist al Occidentului trebuie eliminat. Măcar ne confirmă că e o păpușă comunistă. Abia aștept să le râd în nas prietenilor care se puteau jura că micuța de la Stockholm n-are sforari în spate și că spune doar ce gândește. Naivilor, se schimbă scenariul, urmează sezonul 2.

* Și mai e ceva de neînțeles, sud-estul Europei a trăit acel regim. Cu vârf și îndesat, prin noi, părinții și bunicii noștri. A și fost vaccinat, a și trecut prin boala comunismului, dar în restul Europei și în Statele Unite ale Americii e o idee "cool" să gândești tovărășește, să porți și ideologic basca lui Che Guevara. Uf, ce frig se face!

* Stadioanele din Germania au protestat în weekend vizavi de Campionatul Mondial din Qatar. Se cere boicotarea acestei competiții, fluturându-se diverse teze, unele reale. Totuși, ele plutesc pe un ocean de ipocrizie - nicio națională de pe glob nu va refuza participarea la turneul final, abia acesta ar fi fost un semnal de forță. "Petrodolarii, Qatarul a făcut și a dres, Qatarul nu ține cont de unele și de altele" sunt povești de adormit și copiii cu mustață. Când Qatarul și-a trimis fondurile nelimitate în Occident, Paris St. Germain și Barcelona fiind două exemple de top, n-a protestat nimeni, ba chiar s-a aplaudat cu frenezie. "Vin investitorii și sponsorii, facem performanță!" era lozinca, una angelică, interesată exclusiv de corectitudine. Apoi, fair-play-ul financiar a fost călcat în picioare, însă n-ai cum să-i dai peste nas lui PSG sau lui Manchester City, alt colos injectat cu fonduri din zona arabă. Ipocrizia e noul terorism planetar.

* Altfel, excelentă gluma unor internauți de-ai noștri, care încearcă să mai domolească focul influencerilor ignoranți care văd mai repede paiul din ochii altora: reprezentativa României e un model, chiar boicotează Mondialul din Qatar.

Citit 920 ori Ultima modificare Duminică, 06 Noiembrie 2022 15:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.