Plătești și tragi mâța de coadă

Plătești și tragi mâța de coadă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Se bat câmpii că oamenii de rând își vor putea lua cu ei și animalul de companie în instituțiile publice. "La Taxe și Impozite vei putea veni alături de cel mai bun prieten al tău", ne spune cu toată gura prezentatoarea telejurnalului de seară, oricare ar fi acela. Carevasăzică, ți se inoculează elegant că ai bani de dat. Azi poți merge cu Miaunică, mâine îți vei lua soacra. Doar ca să încaseze statul. Ai priceput?

* Vii și cu Azorel, vii cu cine dorești, statul grijuliu și foarte atent îți oferă un beneficiu la care ai visat întreaga viață: ai, n-ai prieten necuvântător, acum ți-l iei de zgardă și te plimbi printre ghișee. După ce vei achita, vei trage mâța de coadă din punct de vedere economic. E limpede și acest aspect.

* Se zvonea cu câteva luni în urmă că uzina de lângă oraș, mă refer la combinatul siderurgic, s-ar putea închide. Mirosea a obloane gata să cadă. Peste municipiu, muncitori, peste economia locală. Între timp, pare să se fi risipit acest pericol. Și mă întreb, mânat de o energie nefirească, de ce n-a preluat Elon Musk hardughia privatizată de britanicii de origine indiană? Nota Bene: Adelu Năstase a vândut Sidexul, însă nu l-a privatizat tot el. Era ocupat cu niște SMS-uri împărțite cu premierul britanic din acea vreme, Tony Blair. Închid paranteza: măcar aici, Musk n-ar fi avut de unde concedia atâția oameni, așa cum a făcut la Twitter, cea mai recentă achiziție a miliardarului realmente exaltat.

* Doi activişti de mediu şi-au lipit mâinile în weekend de rama a două tablouri de Goya, la Muzeul Prado din Madrid, cu scopul de a denunţa inacţiunea autorităţilor faţă de încălzirea globală. Deja ne îndreptăm spre zări de neînchipuit: acest cuplu merită aplauze, flori și câteva cursuri de dat cu pensula. Îmi aduc aminte că al meu copil, la vârsta de 5 ani, se plimba cu o nonșalanță penală prin Muzeul Bruckenthal, cu toate rugămințile mele să rămână pe traseul dinainte stabilit. Tablouri, alte obiecte prețioase îi simțeau vibrația și parfumul - nu trebuia decât să atingă un obiect și astăzi, în această pagină, ar fi fost horoscopul. Sau vreun rebus. Iar eu aș mai fi avut câțiva ani până la eliberare. De unde atâția bani să achit prejudiciul? Și n-aveam habar pe atunci de lupta pentru salvarea planetei.

Citit 1026 ori Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2022 16:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.