Opriți traficanții de pătrunjel!

Opriți traficanții de pătrunjel!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Lucică Bode, ministru unde dorește inimioara sa, a încurcat Fukuyama cu Fukushima, nu oriunde, ci tocmai în teza de doctorat. Nu-i vreo șmecherie, ar replica fostul boss de la Transporturi ajuns hodoronc-tronc numărul 1 la Interne. E ca și cum ai zice că stai treaz pe bancheta din spate, deși o soilești cu spume. Altfel, și doamna Emilia Șercan, care descoperă toate plagiatele din spațiul carpato-danubiano-pontic, lucrează în hopuri, n-are ritm. Aș fi așteptat aceste detalii hilare la pachet cu informația că Bode e doctor prin metoda copy-paste. Ori ne facem treaba, ori lăsăm pe altcineva... Scuze, țara nu mai are meseriași: descoperitorii de plagiat, cizmarii și ceasornicarii sunt pe cale de dispariție.

* Inspectorii ANAF din Deva au amendat cu câte 30.000 de lei patru țărani care vindeau fructe în fața porții, aceasta nefiind prima știre de acest gen. Unele băbuțe care comercializau pătrunjel la colț de stradă - cunoașteți ipostazele, au fost reflectate de media cu lux de amănunte - ar fi meritat ani grei de pușcărie, ca Escobar și El Chapo. Au scăpat ca prin urechile acului. Oare până când le va mai merge?

* Pentru că orice instituție publică a învățat că e esențială comunicarea (nu toate, generalizez fără pic de rușine), șeful ANAF, Lucian Heiuș, a ieșit într-o conferință de presă și i-a făcut pe inspectorii din Deva "doi nemernici". Noi, cei de pe margine, aproape că am vota cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, dacă duminică ar fi alegeri. Cunoașteți sintagma. Atât de mult am fost impresionați de polițistul bun care șterge cu abnegație urmele celor răi. Între timp, niște interlopi cinstiți din România își duc mai departe activitatea. Doar n-o să-i calce vreodată ANAF-ul.

* Dacă nici acesta nu-i anunț șocant, înseamnă că nu ne mai pricepem la termeni: Twitter ar putea intra în faliment. E spusa noului patron, Elon Musk, o vedetă a ultimelor săptămâni, cel puțin pe la noi. Miroase în acest caz a privatizare post-decembristă. Da, Adelule și nea Nelule, cunoașteți schema, așa s-au vândut mai toate. Parcă vezi că halele Twitter vor ajunge niște ruine, ca Mehidul.

Citit 1035 ori Ultima modificare Vineri, 11 Noiembrie 2022 14:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.