Când izmenele rămân vii

Când izmenele rămân vii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Informație publicitară depistată în flux, pe final de 2022: "Rămâi des fără apă caldă? De Black Friday, cumpără un robinet electric pentru a trece cu bine peste această iarnă." E umor involuntar, e și mult cinism aici, dar desigur că planează și accentele de mândrie în egoul locuitorilor Bucureștiului. Între Pipera și Dorobanți, cu apă caldă și căldură la porție, și Micro 40 de la noi, într-o locuință dotată cu centrală pe gaz, e limpede ce aș alege. Nu salvez planeta, cum țiuie Uniunea Europeană, dar măcar îmi rămân vii izmenele. Respiră, mișcă, fac atmosferă.

* O angajată a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost filmată în timp ce încărca varză în portbagajul unei mașini. Voiam să întreb ceva, bine că n-am uitat dilema care mă tot apasă: câtă sare se pune pentru a mura planta legumicolă bienală din familia cruciferelor, cu frunze mari, groase și ondulate, care se învelesc unele pe altele formând o căpățână compactă?

* Alina Gorghiu, anunță mass-media, dă asigurări că pensiile vor crește cu 15 la sută: "PNL, cu premier liberal, de la 1 ianuarie 2023 va creşte pensiile românilor cât să acopere rata inflaţiei." Carevasăzică, inșii de la putere vor fi mereu în campanie electorală. Când liberalii guvernează de ceva vreme cu social-democrații, a anunța defalcat succesele echipei de la Palatul Victoria numai a responsabilitate politică nu miroase. Cine putea să coboare standardele dacă nu doamna cu sendvișul? Era ceva de zis pe subiectul Schengen? S-ar fi activat Rareș Bogdan. Când e de rău, Ciolacule, ai legătura!

* Mă tem că n-am scăpat niciun cuvânt pe marginea declarației europarlamentarului Rareș la adresa lui Marceluș. E de acum două săptămâni: "Am câteva mii de cărţi în plus faţă de Marcel Ciolacu." Un cartofor ar înțelege cu totul altceva din această ecuație, mai ales că politica e plină de gambleri. Era interesant ca președintele PSD să-i ofere o replică, măcar ceva de la Ion Creangă, un Dănilă Prepeleac sau vreo soacră cu trei nurori...

* Preşedintele american Joe Biden a făcut o nouă gafă în weekend, în timpul vizitei sale în Cambodgia. El i-a mulţumit "premierului pentru leadershipul Columbiei". Altfel, bătrânul Joe rămâne "cel mai puternic om al planetei", de unde pricepem cât de zdravănă mai este și Terra.

Foto: unsplash.com

Citit 1093 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2022 14:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.