Pleonasm de modă veche

Pleonasm de modă veche
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* N-am rostogolit nicio frază despre handbalul la care și naționala feminină a României este prezentă, cu toate că am o vastă experiență în jurnalismul sportiv. Și pot spune atât în ziua în care "tricolorele" întâlnesc Muntenegru: dacă ar fi fost prezentă și Cristina Neagu la acest turneu final, am fi avut o altă șansă. Nu vă grăbiți să-mi stricați ideea, sportiva cu numărul 8 pe spate care aduce izbitor cu cea mai mare jucătoare a lumii (nu mai cunosc exact perioada) nu e Cristina care și-a câștigat altfel notorietatea. E păcat, actuala reprezentativă mustește de talent - îi mai trebuie un cârmaci de talia lui Neagu.

* Titlu din presă: "Bătaie golănească cu pesediști, într-un club din Vrancea." Din ce cauză este forțat pleonasmul, doar pentru că în poveste se tăvăleau urmașii lui Cozmâncă, Paul Stănescu și Hrebenciuc? Ce epitet ar fi fost utilizat dacă la chelfăneală s-ar fi luat doi membri USR? "Păruială și piedici puse de doi..."

* Un bolid de lux cu numere de Ucraina a fost filmat parcat pe nisipul unei plaje de fițe din stațiunea Mamaia. Și au venit comentariile alor noștri, oameni de toată isprava, așa cum au demonstrat-o cu vârf și îndesat în criza refugiaților: "Nu ne ajungeau ai noștri, acum îi avem și pe-ai lor." Păi, să nu-i faci putiniști pentru că nu le convin aroganța și lipsa de bun-simț a vecinilor? N-am mai pomenit atâta insolență.

* Mai am una cu mașini. Un TIR plin cu decorațiuni de Crăciun s-a răsturnat pe DN 23, în județul Brăila. Mi se pare doar mie sau e un semn evident că nu se va lăsa cu târguri de sărbători prin zonă? Motivele ar fi diverse. Semiotica face minuni, știm cu toții.

* Designerul Stephan Pelger, considerat de top (e român, subsemnatul nu auzise de el până ieri) lansează un atac dur la adresa lui Carmen Iohannis: "Are o problemă cu lungimile fustelor. Pe toate le-a scurtat". Nu de puține ori m-am distrat pe seama absenței unui om de imagine din preajma soției lui Klaus, însă înțepătura distinsului anonim (pentru mine) pare mai mult invidie. Nu-i așa, fată? Parol.

Foto: unsplash.com

Citit 939 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2022 18:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.