ABS-ul libertății de exprimare

ABS-ul libertății de exprimare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* S-au tot întrebat oamenii de rând de ce au ieșit bucureștenii la parada de 1 Decembrie. E lipsă de cultură urbană, nimic altceva. Păi, ce, nene, voiați să înghețe în casă?

* Ieri, de ziua ei, i-am transmis un mesaj pe rețelele de socializare. Am luat-o la per tu, n-aș fi fost prima persoană cu a ei cetățenie care procedează astfel: "Ai fost prea indulgentă cu rebelii care te apelează doar Românica. Tolerează-i, căci și președintele îți spune Româniea. Doar ai văzut ce frumos a dus dimineață mâna la ̶p̶o̶r̶t̶o̶f̶... piept. La mulți ani, dragă!" Să nu uit, Klaus Iohannis s-a comportat ca de obicei, logopezii își freacă bucuroși mâinile: "Bunăzioa!" Eh, mai și ploua...

* Dacă n-ați văzut glumița de pe pagina unui mare retailer care face profit (și) pe la noi, iat-o: "Ești român dacă înainte să bei apă verifici să nu fie țuică în sticlă. Data viitoare mai bine îi rupi eticheta, să nu mai încurci sticlele." Cumva, se marca momentul, era Ziua Națională a României, țară de alcoolici, nu-i așa? Nu i-am pomenit numele acestei companii, însă știu că atunci când mă lovesc de un gard, e foarte posibil să fi ajuns la supermarket. Se știe el care, e singurul care s-a remarcat astfel pe timpul pandemiei.

* Mesajul lui Ciolacu, de 1 Decembrie, a răpit atenția presei zgribulite: "Avem o şansă extraordinară să îndeplinim total visul european şi să aderăm la Schengen". Pe lângă el se gudura Alinuța Gorghiu. La cât mă pricep, având și o memorie de elefant, sendvișul tecucencei se afla în mare pericol.

* Pe la Cupa Mondială din Qatar miroase a înțelegeri ca la Piatra Neamț și la Bistrița, de pe vremuri. Franța a introdus rezervele, Tunisia a adus profit în contul caselor de pariuri, iar Mexicul a depins de cartonașe galbene. Până la ultima fază. Bineînțeles, corupție e doar la nivelul FIFA și la Doha, n-o să ne ducem prea departe cu gândul și cu acuzele.

* Pleacă vedetele de pe Twitter după ce Elon Musk, excentricul nou proprietar, a anunțat că lasă cenzura în țurloaiele goale. Presupun că acesta e motivul, nimeni nu-și explică ieșirea din scena păsăricii bleu-ciel. Dacă nu e alt scenariu la mijloc, înseamnă că omenirea a ajuns acolo de unde noi abia așteptam să fugim în anii '80: ai ceva în tărtăcuță? Stai să vezi dacă ți se permite s-o dai pe goarna bucală! E un soi de ABS al libertății de exprimare.

Citit 970 ori Ultima modificare Joi, 01 Decembrie 2022 18:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.