Fonduri fotovoltaice pentru Educație

Fonduri fotovoltaice pentru Educație
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Haideți să nu fim previzibili! Da, este grav că doar 2,19 la sută din PIB se va duce la Educație în anul 2023. E scrisă negru pe alb, e limpede, e și asumată de băieții de prin palate, dar e folosită ca placă ușor isterică de compatrioții care nu văd cu ochi triști și goi refuzul Austriei de a prinde și noi un colț de Schengen. Noi ne lamentam cu aderarea rămasă în vine, apoi social-media s-a umplut de acest alizeu: "Și nu e de vină Hitler, n-au treabă austriecii, n-au treabă marțienii. Ăștia suntem noi, atât apreciem școala, ăsta e prețul pe care-l punem pe viitor. De 100 de ori mai importantă știrea asta decât Schengen." Pare că unii abia așteptau o diversiune sau o istorie reală cu potențial pentru a trece subiectul Schengen la "și altele". Iar refuzul Austriei e mai mult decât o hachiță de moment, n-aș vorbi chiar de corupție, căci acest flagel își flutură coada doar prin spațiul carpato-danubiano-pontic (ni se tot inoculează, am început s-o credem). Și pe la Bruxelles, unde a fost arestată vicepreședinta Uniunii Europene. Dar numai atât. Puțin.

* Vă minunați că doar 2,19 procente din Produsul Intern Brut vor ajunge la Educație? Poate astfel vede președintele Iohannis programul România Educată: cu puțin combustibil, funcționând mai degrabă pe bază de fonduri fotovoltaice. Ce sunt fondurile fotovoltaice? E atunci când rămâi cu ochii în soare.

* Ministrul de Interne, Lucian Bode, a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă adresată omologului său austriac, Gerhard Karner, care a votat împotriva intrării României în Spațiul Schengen. I-a zis elegant acolo, l-a mustrat nițel, a punctat, și-a făcut numărul. Lucică e scriitorul din actualul Executiv, are câteva compuneri în decursul a numai câteva zile, i se poate spune și Intelectualul. Sau filosoful din fundul curții, mai ales că l-a pomenit și pe Seneca.

* Un bărbat din Focșani a mințit la serviciu că i-a murit mama pentru a încasa ajutorul de înmormântare. La ce vremuri împovărătoare ne înconjoară (și vin altele și mai și), vinovată o găsesc doar pe mama bietului individ înglodat în datorii.

Citit 949 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2022 18:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.