De-ar fi fost măcar o zi președinte

De-ar fi fost măcar o zi președinte
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* În loc să răspundă de Revelion, după ritmu-i arhicunoscut, președintele Iohannis le-a dat luni seară o replică austriecilor. "Acest vot m-a supărat și m-a dezamăgit. Voi ridica această problemă în Consiliul European", a susurat bossul de la Cotroceni. Ai jura că e surprins de situație, că el vine tocmai din vârful dealului opoziției și că, de-ar fi fost măcar o oră la putere, ar fi schimbat mersul aderării la Schengen. E păcat că va termina al doilea mandat fără să fi fost măcar o zi președinte.

* Un cetățean onest, pregătit doar pe ici, pe colo, care lucra la canalizare a tăiat un cablu și a lăsat vama din Satu Mare fără energie electrică. Vezi, Austrio, dacă dădeai cum trebuie cu votul ăla? Nu mai era nevoie de punctul de trecere, n-ar mai fi picat culpa pe umerii bietului Dorel de conjunctură.

* Punctul vamal fără curent este un punct vamal care îi place Bruxelles-ului. Cred că e o informație cu substrat, cred că ai noștri politicieni, în ciuda afirmațiilor care de fiecare dată se dovedesc fumigene, încă n-au renunțat la ideea de a ne introduce în marele țarc al Europei.

* Întrebat de ce îi este cel mai mult frică, Marcel Ciolacu de la PSD n-a ezitat nici măcar o secundă: ”Să nu devin penibil”. Pe asta o știu de la bunici, când încercam să mă cizelez cu picioarele goale prin nisip. Deh, ca la 6-7 ani: ”De ce ți-e frică n-o să scapi”. De unde să știu eu atunci că n-o să-mi doresc în veci să devin președintele Camerei Deputaților?

* Bugetul celei de-a doua etape a programului Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în câteva ore. E o veste proastă pentru digitalizare - în loc să comandăm cât mai mult, să ne furajăm și să ne îngrijim ”remote”, noi tot după cratițe și alte nebunii ”vintage” ne rupem gâtul.

* N-am tratat încă subiectul Calafat, localitate în care o cântăreață oarecare, la Târgul de Crăciun în care nu vedeai nici țipenie de om, a strigat de câteva ori, aproape cu disperare, ”toată lumea mâinile în aer!” E o ipostază de Caracal, e deranjant că ne irosim tradițiile. La ce să ne așteptăm acum în renumitul municipiu din județul Olt? La linie de metrou, la creștere economică sau la dispariția șomajului?

Citit 1049 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 16:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.