Poveste de supermarket

Poveste de supermarket
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Poveste din comunitate. Forfotă la raionul de legume-fructe al supermarketului din cartier. O doamnă trecută de 70 de ani, ca scoasă din cutie, cu pălărie à La Belle Époque, își pregătește punga pentru citrice, la doi pași de lăzile pe care personalul magazinului le deșerta cu fanatism. Una dintre angajate, claustrofobă social, o repede isteric: "Stai, bre, ce te bagi așa? Mureai dacă mai așteptai 5 minute?" Exact ca în sloganul rostit gutural în audio-vizual, "economisim bani, nu dragoste".

* După apelurile lui Iohannis, Ciucă le-a preluat precum firmele de curierat: a ambalat și a plecat cu ele din ușă în ușă. Mai ceva decât Moș Crăciun. De partea cealaltă, cu toate că i se bălăngănesc picioarele în aceeași căruță a guvernării, Ciolacu trage tare în contextul boicotării companiilor austriece: "Fiecare cetăţean are dreptul să reacţioneze personal." Cred c-am mai scris-o și cu altă ocazie. Eram la munte, alături de prieteni. Imediat după cazare, unul dintre ei, cu spirit fin de observație, ne-a făcut programul: "Știți că diseară joacă naționala României. Am remarcat un super-televizor jos, la recepție." Tot el a ținut să notifice și recepționera că ne vom distra în acea zonă pe timpul meciului de fotbal. A urmat replica à la Ciolacu avant la lettre: "Dar puteți să-l vedeți și în cameră." Vezi, Marcele, cât de ridicolă era doamna?

* Întrebat dacă își va închide contul de la banca austriacă, premierul Ciucă a livrat un răspuns de categorie muscă. E replică de gospodină care nu știe ce să-i mai gătească bărbatului aflat la tura de 12 cu 24: "N-am avut timp nici să ajung acasă." De unde e util să pricepem că banca respectivă are sediul la domiciliul lui Nicușor. 

* Șeful delegației TVR din Qatar, un domn pe nume Oprean, a fost denunțat că a vândut biletele instituției publice la suprapreț. Noțiunea de bișnițar merită mai mult, îi respect pe băieții de pe vremuri care cumpărau la balot toate biletele de la cinematograf. Ăia măcar nu erau angajați la stat.

* S-a trezit din hibernare George Buhnici, un ins care pe final de vară devenise mascota României. Influencerul a postat pe Twitter o mini-compunere despre muncă și despre bani, ceva la granița inteligibilului. Nu mi-am bătut capul prea mult, mi-am zis doar că amenda primită de la CNCD, pe care inițial o consideram abuzivă, pare un dar sub pomul de Crăciun.

Foto Unsplash.com

Citit 1106 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2022 17:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.