Virusul cămilei la noi? Noi suntem cu capra

Virusul cămilei la noi? Noi suntem cu capra
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Institutul Național de Statistică merită oprobriul compatrioților. În loc să calculeze adaosul comercial de la bufetul Parlamentului, angajații INS ne-o spun pe șleau: românii consumă mai mult alcool decât în anul 2020, iar consumul cel mai mare este la vinuri. Măcar am început și noi să "servim" civilizat, ca în Occident. Să crape statisticile de ciudă.

* Croația a luat bronzul la Cupa Mondială din Qatar, însă drama nu este terminarea competiției, ci dispariția din peisaj a cucoanei Ivana Knoll care i-a ținut ocupați pe voaioriști. A făcut stânga-mprejur pentru deliciul presei care nu face diferența între 4-3-3 și sex-appeal și ne-a lăsat cu ochii în ceață. Noi, românii, rămânem cu Raluca Turcan. Altă rimă n-am depistat.

* Și ca să nu coabităm cu impresia că mass-media evită subiectele importante, iată ce am găsit ieri pe flux: "Campionatul Mondial din Qatar a adus lumii nu doar fotbal, ci și un nou virus, numit MERS, care generează așa-zisa Gripă a Cămilei." Dacă tot n-a prins molima maimuței, trebuia să se remarce alt element al grădinii zoologice. Am putea spune că noi, românii, suntem la adăpost - noi ne-am înghesuit să ne luăm brad de Crăciun, n-avem treabă cu Qatarul. Din cauza lui Burleanu și a celorlalte eminențe cenușii de la FRF.

* Ar putea ieși din nou președintele Iohannis să ne liniștească. E doar o răceală a caprei cu cifoză, aia nu e cămilă. Are o cocoașă de conjunctură, va fi îndreptată în sala de fitness. Bașca, Anamaria Prodan, nelipsită din zona arabă, a petrecut recent în București. Așadar, nu văd cum ar putea fi infectată.

* Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea a afirmat într-un podcast pe Youtube: "Nu faceți exces de calculator!" I-au luat-o înainte angajații DSP Bacău care primesc un spor de 12 la sută la salariu deoarece "scrisul la computer solicită articulațiile şi oboseşte degetele". Și să mai spui că mediul bugetar nu e niciodată prevăzător...

* Proprietarii de case și apartamente cu centrale pe gaz vor plăti o taxă de poluare. E decizia Parlamentului European care va fi implementată peste câțiva ani. Galațiule, ești bine? Acum stai la căldurică și faci băiță cu apă caldă, nu ca săracii din București și Ploiești, dar nu te-aș vedea cu ochi buni. Planeta nu te mai suportă, nu vrei deloc s-o salvezi.

Foto: unsplash.com

Citit 1027 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2022 17:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.