Daruri de sărbători. Prin ANRE

Daruri de sărbători. Prin ANRE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Se plâng ai mei de rând că indivizii aflați la putere nu le oferă mai nimic de sărbători. Nene, ești rău intenționat, ca să nu te jignesc și altfel. Păi, ce, cozile pe la distribuitorii de energie electrică sunt pentru mama lor sau pentru amante? Sunt pentru mine, pentru tine, pentru contribuabilii care și-așa se plictiseau de moarte la domiciliu. Sau la reședință, căci am sesizat că nu mai forțează sinonimia. Asta spune ANRE, iar Academia tace. Mulțumim partidelor iubite!

* Nu prea mă găsesc știrile de la televizor în fața aparatului cu butoane. Însă am remarcat recent cazul de la Pașcani și m-a emoționat informația conform căreia fetița cu mâinile amputate se bucură de o minune. Direct de la Dumnezeu, să nu ne ferim de cuvinte. Acel Dumnezeu care nu e mort, ca să citez din cea mai recentă apariție editorială a lui Cristian Tudor Popescu. Evident că prin medicii care au stat cu zecile de ore lângă acest copil, și e vorba de mai mult decât specialiști. Realmente, eroi. Ei, nu inșii care ne certau în timpul pandemiei că nesocotim anumite restricții aberante (e vorba și de măsuri luate de politicieni dovediți ca triști plagiatori). Jos pălăria pentru echipa medicală de la Iași!

* E oficial. Varianta Ocolitoare a municipiului Tecuci, drum lung de 7 kilometri, este gata după 10 ani. Bucata de șosea va fi deschisă în câteva zile, cel mai probabil după trecerea euforiei cu Moșul și al său șeptel. De ce să ne calce renii minunăția de stradă? Te pomenești că nici nu-s încălțați cum trebuie, că sunt șchiopi și altele și ne julesc mândria de pe lângă orașul muștarului. N-ar fi motiv să ne sară?

* Premierul Țărilor de Jos (Olandei, pentru cei care au ratat vreo trei sute cinci zeci și ceva de episoade din Revista Presei) și-a prezentat scuzele pentru trecutul sclavagist al ţării sale. O fostă colonie nu le acceptă, însă chestiunea arzătoare e în altă parte. Abia acum mă dezmeticesc, nu știu unde mi-au stat gândurile până acum. Olanda, ca reprezentantă a Occidentului, a avut sclavi? Trebuie să fie o greșeală pe undeva, citisem că numai în Qatar se joacă murdar.

Citit 1189 ori Ultima modificare Marți, 20 Decembrie 2022 16:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.