Să simțim Crăciunul!

Să simțim Crăciunul!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Urările, în prag de sărbătoare, schimbă ritmul unei rubrici în care ironiile, satira și chiar bășcălia de joasă speță - rușine autorului! - se împletesc. E despre personajele zilei, uneori mă simt obligat să cobor nivelul, chiar dacă sfiala e mai mare decât inflația. Astăzi vă urez să simțiți. De fapt, să simțim. Căci despre asta e Crăciunul. Și, da, e bine să le trimitem un mesaj apropiaților, am trecut de mult de vremea în care duceam în derizoriu sintagma "Fie ca...". Sărbătorile se trăiesc împreună, chiar și "remote", ca să împrumut un termen dezagreabil.

* Aventurile lui Ciucă și Ciolacu în Coreea de Sud merită puse pe banda desenată. Zilnic apar chestiuni cinice. De pildă, ieri citeam că Marceluș s-a lăsat impresionat de comunitatea românească din Seul. Un sud-coreean pe nume Ioan i-a cântat la nai, instrument pretențios. La noi, de pildă, e cunoscut sub diverse forme: "N-ai nicio treabă" și "N-ai cu cine" sunt cele mai frecventate.

* Bancurile cu Alinuța din anii '90 merită o reabilitare, întrucât viața bate filmul. Doamna Gorghiu, vârf de lance al PNL, s-a trezit să lanseze în aceste zile sfinte, singurele în care ne aducem aminte de acel '89 însângerat, următoarea torențială de trăsnăi: "Românii să uite traumele de la Revoluție, să participe activ la eforturile societății. Avem nevoie de fiecare om în 2023." Sunt destule facturi de achitat, asta înțeleg.

* Conform presei centrale, liberalii negociază cu cei din PSD o comasare a alegerilor parlamentare cu cele locale în 2024, însă social-democrații sunt reticenți. Propun o simplificare a conceptului, cred că s-ar putea renunța la blestematul drept constituțional de exprimare a votului. Că tot ne aducem aminte de 1989, nu-i așa, doamna Alina? Să fie decise rezultatele alegerilor la păcănele, o mare parte a electoratului nici n-ar băga de seamă...

* O tarantulă a fost descoperită într-un cartier rezidențial din orașul ilfovean Voluntari. Proteine ambulante, ar guița unii fani ai bucătăriei fusion europene, cu toate că iubitorul de animale din subsemnatul îi pregătește lesa bietului păianjen orfan.

Citit 1218 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2022 23:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.