Noile tradiții autohtone

Noile tradiții autohtone
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* E aproape obligație cetățenească să ai o problemă în trafic, să fii cumva jenat, dacă nu ajungi direct la tamponare. Și la "amiabila" care începe cu agresivitate, pâine și sare în ochi. Ce se întâmplă pe străzile din România, și mai ales în Galați, ține de tradiții pe care, din nefericire, nu le putem pierde. N-o să trăim o asemenea replică, la gura sobei, înconjurați de nepoței ușor robotizați de tehnologie: "Ehei, dragii mei, cum se făceau accidente pe vremea noastră n-aveți voi habar."

* A mai trecut un 25 decembrie și tot n-am aflat scenariștii și regizorii Revoluției din 1989. Cunoaștem doar carnea de tun, figuranții, cum le-ar plăcea uliilor care s-au înfruptat din corpul plăpând al democrației să le spună, pe care nici astăzi n-am înțeles-o pe deplin. Unii și-au ajustat între timp pretențiile, sunt porumbei vopsiți care ți-ar ciuguli și din palmă. Doar să mai treacă olecuță timpul. Cine să-i mai judece la venerabilele vârste de 70, 80 sau 90 de ani cu plus?

* Slavă Cerului că au revenit acasă Ciucă și Ciolacu, lăsau impresia că nu s-ar mai fi despărțit de Coreea de Sud. Ar fi fost prea mult pentru noi să rămânem și fără aceste capacități: ar fi însemnat că hemoragia de creiere nu se mai poate opri niciodată. Rău cu rău, dar și mai toxică e atmosfera în absența acestor elemente. Doar n-o să scriu în această rubrică despre Leon Dănăilă, neurochirurg, care înțeleg că a ajuns în pragul sărăciei. Cu toate că a prins un mandat de senator - n-a știut să se căpătuiască, nu ne merită. Ar putea concluziona un lipitor de afișe care abia așteaptă un loc călduț pe listele din 2024.

* Apropo de vizita în estul Asiei, deputatul Ben Oni Ardelean, prezent și el în delegația României, a fost în centrul unui incident stânjenitor pe aeroportul din Seul. Vameșii sud-coreeni i-au descoperit în bagaj tobă, cârnați și alte preparate tradiționale din carne, care i-au fost confiscate fără milă. Dacă am fi intrat în Schengen, n-ar mai fi fost nevoit să-și răstoarne papornițele la graniță, îmi place să cred că i-au șoptit câțiva colegi de partid. Ah, Austrie, Austrie!

Citit 1144 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2022 17:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.