Mergem să mâncăm la Parlament

Mergem să mâncăm la Parlament
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Uniunea Europeană intenționează să interzică aragazul, prietenul de cursă lungă al românului. Motivele sunt puerile: "Gătitul cu gaz metan, într-o bucătărie obișnuită, fără un sistem de aerisire mecanică, are efecte dăunătoare asupra sănătății." Prin urmare, vom merge la popota Parlamentelor: păpica e bună, iar "scorurile" sunt ridicol de mici.

* Comisia de Etică a Universității "Babeș-Bolyai" a analizat încă o dată teza lui Lucică Bode, iar rezultatul e fără echivoc: "Lucrarea de doctorat a lui Lucian Bode este profund viciată." Fanii ministrului de Interne n-au de ce să se teamă, totuși. Ar putea să iasă președintele Iohannis să spună, în câteva fraze, că Lucică e doctor pe bune. Fără halat, ca să nu-l bulverseze buzunarele.

* Când (și dacă) știi că n-ai contribuit cu mare lucru la o anumită lucrare științifică, nu-i mai bine să rămâi pe bancheta din spate a vieții sociale? După ce a ieșit primul fum negru, cauți un post de ambasador sau de consul pe undeva, nicidecum nu urci ca șef la MAI. Și mai pui și comisia încă o dată la treabă. Bode, ca discurs și atitudine, e prototipul politicianului post-decembrist pentru care scrupulele reprezintă o noțiune-rumeguș. N-am găsit niciun citat din Seneca pentru a descrie drama lui Bode, filosoful roman fiind pomenit de oamenii de comunicare ai fostului boss de la Transporturi. În schimb, mă mulțumește spusa lui Honoré de Balzac, un biet romancier care - dacă înțelegeți pe undeva, domnule Lucică - n-a apucat să joace la Paris St. Germain: "A fi simplu, dar cinstit e mai prețios decât a fi genial, dar necinstit."

* Întâmplare din noul an. E de la Suceava, oraș european în care cetățenii au drepturi. Niște călători, destui, au rămas blocați în autobuz, în timp ce șoferul plecase la cumpărături. Cam zece minute l-au așteptat pe nefericit. De ca și cum pasagerii știu cât de mult s-au scumpit carburanții... Iar un mijloc de transport tras pe dreapta consumă mai puțin.

* Până la ediția următoare a rubricii, cred că mi-am găsit titlul care îmi poate repara așa-numita depresie de început de an: "Cine e Gheboasă, concurentul care a cedat emoțional la «Survivor»?" Orice alt comentariu îl defectează, îi strică smalțul, îi umbrește potențialul.

Citit 1067 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 18:51

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de un cititor
    Joi, 12 Ianuarie 2023 01:45
    5.13.166.***
    In sfarsit un articol bun in acest ziar provincial!
    Pe cand si ceva despre viata urbei noastre minunate? Sau despre viata noastra chinuita in acest Est salbatic?
    Bineinteles, daca se poate, tot in acest stil !!
    Slava domnului! subiecte de acelasi gen, mai ales din activitatea proeminentelor loca
    0
    0
  • postat de Ichim
    Joi, 12 Ianuarie 2023 00:23
    89.136.0.***
    Daca se verifica toate doctoratele directorasilor din provincie si chiar a celor originari sau aciuati pe la Km. zero, am avea probabil 100-200 de doctori pe bune (nu la medici fac referire)!
    Si se impune aceasta verificare, mai ales la scolile doctorale nou infiintate dupa Decembrie 89 (asa zise a
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.