Făină de greiere, monsieur La Fontaine?

Făină de greiere, monsieur La Fontaine?
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Nu te-ai fi așteptat ca un ins bine înșurubat în vreun mecanism al statului să demisioneze la prima pală de vânt. Aproape că-mi vine să exclam, "m-ai învins, Mitulețule!", parafrazându-l pe Eugen Barbu. Șeful Autorității Europene, Constantin Mitulețu-Buică, acuzat că și-a adus cumnata pe post de consilier, și-a dat demisia. Așadar, se poate, domnule Bode! Așadar, avem un exemplu luminos, domnule Ciucă!

* Speculațiile care până mai ieri erau considerate teorii ale conspirației se adeveresc: făina de greiere a fost aprobată de Uniunea Europeană ca aliment și va putea fi utilizată din plin în pizza, sosuri, supe sau prăjituri. Nebunie, miam-miam! Salivez în mod cert, și nu doar subsemnatul, dar cina romantică mai poate aștepta. Dacă ar trăi astăzi, nu știu pe unde ar scoate cămașa monsieurul La Fontaine...

* O dată la câteva săptămâni se blochează noi camioane sau autocare la intrarea sau chiar în pasajul Unirii din Capitală. Pare neverosimil, dar îți revii după ce asculți răspunsul primarului general al Bucureștiului, întrebat fiind de ce e mai frig în locuințe când vremea devine geroasă: "Pentru că e nevoie de mai multă căldură și aceea care ajunge nu ajunge. E simplu, e fizică." Iertare, doamnă Viorica, credeam că limitele absurdului fuseseră dărâmate de cocul dumneavoastră! E drept, la fizică mă lipeam doar de note de trecere. Cam cât merită Nicușor Dan pentru primul și (foarte probabil) singurul său mandat de edil-șef al Micului Paris.

* Până acum n-ați avut motiv să râdeți, și mă refer la rubrica de față. Am făcut, totuși, rost de o știre de la purtătorul de cuvânt al BNR-ului, Dan Suciu: "România va evita recesiunea în acest an, chiar dacă va avea o creștere economică mai mică. Inflația va coborî sub 10 procente abia spre sfârșitul anului." Și ne mirăm că Mugur Isărescu este în continuare văzut ca Bruce Willis de către neamul românesc... Livrează cele mai frumoase povești cu supereroi.

* Conform datelor oficiale, un liftier de la Parlament încasează lunar 4.457 de lei și un spor "de condiţii vătămătoare" de 444 de lei. Abia acum înțeleg aforismul "viața te urcă, dar te și coboară".

Citit 954 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2023 16:03

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de eu
    Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023 22:28
    89.39.81.***
    imi place. multumesc. go ahead eagles........
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.