Croitoria salvează România

Croitoria salvează România
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* ANAF a dezvăluit că aproape 900 de firme austriece din România au datorii de 400 de milioane de lei. Abia aceasta e știrea care ne arată fața adevărată a țării aproape vecine și pseudo-prietene, nu refuzul de a ne primi în Schengen. Cu datoriile acelea achitate, nici n-am mai avea nevoie de invitații. Am fi rugați să dărâmăm pârleazul.

* Fostul designer vestimentar al Vioricăi Dăncilă a fost numit pe un post la Institutul Cultural Român de la Istanbul. Numită, că e vorba de o distinsă doamnă. Croitoria salvează România, ar putea fi un slogan de efect într-o mare de creații bazate pe limbaj de lemn. Aceasta poate fi și întruchiparea despăturirii batistei pe țambal.

* Se spune pe flux că o moldoveancă și-a vândut averea și a vizitat, în consecință, 120 de țări în trei ani. În primul rând, e vorba de imprudență la drumul mare: cum își permit gazetarii lumii să insulte în ultimul hal? "Moldoveni" sunteți voi!

* Am trecut prea ușor peste ziua lui Eminescu, fușerismul ne roade pe unde ne prinde. De pildă, conform cotidianului Adevărul, proxenetul Ion Clămparu s-a apucat de scris. "Cap de porc" este autor al unui volum lansat la Penitenciarul Aiud. Poftim cultură! Rime cu șorici, versuri cu colesterol, metafore de mare porc. Aș da orice să pot răsfoi acest album, sunt cetățean european și am drepturi.

* Despărțiți anul trecut, Shakira și Pique, o dizeuză și un fost fotbalist, își trimit replici de cocalar. Doamna a scris un cântecel-povestioară, reușind comparații de clasa a III-a, iar el i-a luat figura de stil în serios. S-a filmat într-o mașină de pauper, pentru că altă rimă nu găsise. Iar noi, românii de pe rețelele sociale, avem iarăși subiect de ronțăit. Deh, cine știe ce trebuie să se mai voteze zilele astea prin acele palate din buricul Bucureștilor...

* Un program bazat pe inteligența artificială ar urma să dea buzna în viața urmașilor urmașilor noștri. Să le facă temele, eventual să învețe și scuza conform căreia cățelul (poate tot o variantă robotizată) i-a molfăit caietul de compuneri. Cap de fier îți trebuie, altfel nu reziști.

Citit 1067 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2023 15:58

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de marr
    Marți, 17 Ianuarie 2023 19:44
    86.124.201.***
    " Cap de fier îți trebuie, altfel nu reziști. "--- Neamtu' in germania , cand te duci sa te angajeze te intreaba : "ce stii sa faci ?" Nu il intereseaza diplome si alte Hartii...igienice .
    Atat te intreaba - CE STII SA FACI !
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 17 Ianuarie 2023 00:10
    5.13.168.***
    Doar extraterestri ar mai salva tara asta de talambi! Frustrati, marleti, guitzei, toti taranoii ajunsi la orasi se cred intelectuali... patronexi... nesimtire cat cuprinde! Cozi de capre raioase mai ceva ca-n padurea Letea pacat nu nu Baciu din Cluj... ne mai scapa de specimene!

    Cat priveste nu
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.