Intelectualul care merge spre Cotroceni

Intelectualul care merge spre Cotroceni
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Îl evitasem în acest început de an 2023, însă e spumos. Are acel șpil de care nu se bucură orice politician de la noi, e zglobiu și pare frate de cruce cu umorul involuntar. E chiar generator de comedie naivă. Marcel Ciolacu dixit: "PSD va veni la prezidențiale cu un intelectual." Sper să nu-l audă Geoană, o să creadă că e vorba despre el.

* Intelectualul social-democraților care se va lupta pentru Cotroceni e piesa care lipsea din puzzle-ul României. Să fie vorba despre Paul Stănescu? Sau Marius Budăi de la Muncă... Ne-a picat subiect greu, o să ne macine o vreme afirmația buclucașă a lui Marceluș.

* Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis un avertisment cu privire la e-mailuri sau SMS-uri care pretind a fi transmise de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). E bine să le ignorăm, susțin specialiștii, cu toate că am scris-o și cu alt prilej: consider că orice veste de la Fisc trebuie să fie ascunsă printr-un sertar sau arhivată în memoria telefonului. De ce să-ți strici ziua?

* Se întâmplă pe continent. În timpul unui protest față de exploatarea cărbunelui, ecologista Greta Thunberg a fost reținută de poliția germană. Poate că oamenii o duceau (chiar și cu forța) la examene, trebuie să fi început sesiunea de iarnă a facultății pe care e musai s-o urmeze. Ce fel de vlăstare creștem, cine ne va plăti pensiile dacă fentăm examenele și colocviile pentru a milita pentru te miri ce-uri?

* Un TIR cu fructe şi legume din Turcia s-a răsturnat pe o șosea din Râmnicu Sărat. Potrivit canalului Antena 3, oamenii din apropiere au furat toată marfa, imediat ce şoferul a părăsit locul accidentului. Greșit! Marfa de aprozar s-ar fi stricat pe marginea drumului, iar râmnicenii buzoieni demonstrează educație nutrițională. Încercați-i și cu un camion de ceafă de porc! Nu se vor atinge de nicio fleică.

* Potrivit studiilor de ultimă oră, românii au cea mai mică putere de cumpărare din Uniunea Europeană, fiind la acest capitol sub bulgari. Iată de ce natura mai face și năzbâtii ca aceea de la Râmnicu Sărat!

Citit 987 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2023 14:27

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Acre și scurt pe prezentate.
    Miercuri, 18 Ianuarie 2023 07:40
    109.166.135.***
    Acre, acre,, din lumea noastră adunate, dar adevărate, bine și inteligent punctat.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.