Tovarășii europeni ai „fraților pește”

Tovarășii europeni ai „fraților pește”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Nu era destul că nu mai scăpăm de știrile despre frățiorii Tate, acum trebuie să negociem emoțional și cu informația conform căreia Lucică Bode și-a redeschis teza de doctorat. Ca să corecteze pe ici, pe colo, și anume în părțile esențiale, vorba dramaturgului. Mi-am contactat avocatul, știu că am dreptul (deoarece sunt cetățean european) să-mi refac extemporalul la matematică din clasa a V-a, atunci când m-am întâlnit pentru prima dată în viață cu nota 4. Măcar de-un 5 știu sigur că m-aș descurca.

* Apropo de "frații pește" din Marea Britanie, unul dintre ei se plânge de condițiile de detenție, dacă n-o fi doar fabulație. Ca să-i crească numărul de urmăritori de pe Youtube: "Gândacii, păduchii și ploșnițele sunt singurii mei prieteni noaptea." Niște tovarăși europeni, despre unii dintre ei s-au exprimat recent și comisiile de nutriție de la Bruxelles.

* Îmi place să leg chestiunile zilei, iar cercetătorii, într-o descriere sumară, ne prezintă făina de greieri astfel: "Se prepară din greieri mari fără aripi, are o ușoară aromă de nucă și este bogată în proteine." Atenție la termeni, e vorba de aromă, nu de o emanație tristă. S-ar speria clienții, ar da bir cu fugiții, ar suna la Protecția Ani... Iertare, Protecția Consumatorului. Iar proteina ca proteina, nu pricep cum se traduce chitara greierului în codul substanțelor organice. O trecem la lipide, că ne poate zice lăutarul cu antene ceva de dulce, adică de inimă albastră.

* Se întreabă presa din Austria, nu și cea de pe la noi, care e prinsă cu Tate și cu FCSB-ul lui Becali, ce tot caută cancelarul Nehammer în Bulgaria. Nene, dar all-inclusive-ul de la Albena e foarte ofertant, în plus se vorbește și limba germană, că doar meseriașii din țara lui Merkel și Scholz au ridicat litoralul vecinilor de la sud de Dunăre, nu Radu Mazăre.

* Două tablouri au dispărut misterios dintr-un muzeu din Zurich. Memoria de fier ne trimite (și le pasează și anchetatorilor o pistă pertinentă) la pungașii din satul tulcean Carcaliu, care în 2012 furau mai multe opere de artă de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, printre ele și o nestemată a lui Picasso. Să fie o revoltă la votul negativ privind aderarea la Schengen?

Citit 1160 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 11:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.