„Solidaritatea” firmelor de deszăpezire

„Solidaritatea” firmelor de deszăpezire
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* A venit un colț de iarnă peste sud și est și s-a închis o bună parte din țară. Am reținut o declarație a președintelui Consiliului Județului Vrancea, e genul de afirmație care explică blocajul din toate județele ninse puțin: "Una dintre firmele de deszăpezire nu şi-a îndeplinit obligațiile." După ce ne vom dezmorți vigilența, o să așteptăm licitațiile pentru sezonul următor. Acea "firmă de deszăpezire" își va dovedi solidaritatea și fidelitatea care au consacrat-o: va câștiga contractul și pentru următoarea iarnă. Pe verificate? 

* Cum e viața asta, fără să iau în serios gestul lui taică-su de a se fotografia cu suporteri ruși care arborau steaguri cu Putin: Djokovici, după ce fusese ținut într-un soi de arest fix acum un an, fiindu-i interzisă prezența la un turneu de tenis care - se presupune, niciodată n-a fost altfel - n-ar trebui să facă politică, reușește să câștige Australian Open 2023. Uneori, istoria se scrie singură, fără pana cronicarului.

* Două rânduri și despre gestul tatălui marelui sportiv cunoscut după numele de alint Nole. Insul și-a dat seama că a sărit calul, motiv pentru care a și tulit-o înapoi, la Belgrad. De ce ar trebui ca al său copil să fie răspunzător de gestul său inconștient? Din cauza lui Djoko senior, reputatul cronicar de politică, tenis și science-fiction Cristian Tudor Popescu a boicotat marea finală de la Melbourne. Nici glumele involuntare n-au nevoie de asistență - tot singure se aștern pe hârtie.

* Vacanța de Paște din luna aprilie 2024 - da, chiar e vorba de calendarul pe următorul an - nu cuprinde nici Paștele Catolic, nici Paștele Ortodox. Abia atunci se presupune că vom cunoaște tainele României Educate, un brand de țară mai hilar decât frunza Lenuței Udrea pe care scria "Explore the Carpathian Garden!" 

* Zice-se că problemele cele mai întâlnite la mașinile de pe piața second-hand sunt de natură penală: peste 1.000 de bucăți s-au dovedit furate în anul 2022. Carevasăzică, băbuța din Germania care "a folosit-o doar pe autostradă, numai pentru pâine și lapte, ținând-o în restul timpului în garaj", ne-a cam dus de nas.

Citit 1085 ori Ultima modificare Duminică, 29 Ianuarie 2023 14:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.