Fericiți fie „miliardarii fără chip”!

Fericiți fie „miliardarii fără chip”!
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al ministrului Lucian Bode. Se întâmplă în România. Iar replica nu poate fi decât din același registru, al absurdului: dar când a plagiat Bode? Cine, mă, Lucică, despre el e vorba? N-are cum.

* Vin cu un citat decupat cu migală de pe site-ul digi24.ro: "Primarul comunei Călineşti Oaş din judeţul Satu Mare deszăpezeşte singur drumurile din comună cu utilajele administraţiei locale pentru a realiza economii la bugetul de stat, după care merge la primărie unde îşi desfăşoară activitatea." Evident, e vorba de populism în fază continuată, greu mirositor. Primarul e ales ca să fie primar, nicidecum drumar. Asemenea scene am mai zărit în trecut la Dacian Cioloș, iar doamna Maia de peste Prut, despre care se vorbește ca despre un viitor președinte al României Mari, preferă să stea la coadă în vama Albița, cu toate că statutul său e altul. V-ați greșit cariera, dragilor... Primarul de la Călinești Oaș poate să facă și mai multe economii la bugetul de stat: își prezintă demisia, rămâne doar secretarul. Implicit, va mai fi un singur salariu de achitat.

* În loc să fie invitat pe la zilele localității, ca să zdrăngănească din chitară, cântărețului Mircea Rusu i-a trebuit să fie primar. Și pentru că a fost descoperit cu delapidarea în vine, rapsodul va face trei ani de închisoare. S-au pus autoritățile pe măturat - după Pițurcă, iată că și "Omul bun și pomul copt" are probleme. Fericiți fie "miliardarii fără chip", căci a lor va fi discreția veșnică!

* E oficial: angajații unei companii din România vor lucra doar patru zile pe săptămână. La fel te lași și de fumat. Apoi îți faci dosarul de "însănătoșire". Acasă e cel mai bine, poți să și întârzii sau să lipsești nemotivat.

* Un vietnamez a fost surprins în timp ce jupoaie șobolani pentru a-i găti, într-o fabrică din Cluj. Ciudat este că imaginile au fost publicate de Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului, iar mintea nu mă duce prea departe: asiaticul nu are permis de vânătoare. Iar în lunile ianuarie și februarie trebuie să fie și prohibiție la rozătoare...

Citit 1148 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2023 14:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.