Cu o cafea nu se face primăvară

Cu o cafea nu se face primăvară
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Conform unor sondaje care ar putea avea legătură cu realitatea (în ultimii 15 ani nu prea au avut, de ce să ne subtilizăm singuri căciula?), Mircea Geoană ar fi favorit la alegerile prezidențiale din 2024. În lupta finală, ar avea câștig de cauză în ciuda opoziției Laurei Codruța Kovesi - astfel văd specialiștii meciul meciurilor pentru Cotroceni. Se poate constata cu ochiul liber că "intelectualul PSD-ului", variantă aruncată de Ciolacu, nu ar prinde turul al doilea. Doar n-o să credeți că soțul doamnei Mihaela, "dragostea mea", ar corespunde acestei descrieri prețioase a lui Marceluș de la Buzău... Cu o cafea, chiar și ca la sediul NATO, nu se face primăvară. În cazul de față, cenaclu.

* Studiu alarmant, zic colegii din presă: România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește democrația. Adică, regimul din Ungaria, despre care se spune că este o dictatură feroce a lui Orban (Victor, nene, că Ludovic are amantă), e deasupra noastră ca democrație. "Așa s-a știut atunci" e replica-panaceu. Dă-i înainte cu tupeu, e un vers cu substrat al unei formații între două vârste de pe la noi.

* La ce forfotă e pe bătrânul continent, nebunia având mai multe cetățenii, Germania anunță că ia în calcul să reintroducă serviciul militar obligatoriu. În mileniul al III-lea, ca să conștientizăm pe deplin momentul. Iar vocile care fac apel la pace sunt tot mai puține, ba chiar considerate iresponsabile, eventual putiniste. Ajungi să te rogi - aceasta fiind o formă de optimism cu sclipici - ca inșii care trec din întâmplare pe lângă butonul roșu să nu sufere de daltonism...

* O borsetă cu peste 20.000 de lei a fost uitată în vagonul unui tren, însă a ajuns intactă la bătrânul care o pierduse. Curiozitatea s-a întâmplat în garnitura care circula de la Mediaș la Cluj-Napoca. E genul de știre care ar trebui să inunde agențiile internaționale de presă - să vadă și imperialiștii cât de bine o duc seniorii noștri.

* Doi părinți din Belgia și-au abandonat bebelușul în aeroport, la Tel Aviv, când au aflat că trebuie să plătească bilet și pentru el. Găsești uneori informații care, pur și simplu, ridică județul Vaslui la rang de curte regală.

Citit 1136 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2023 00:18

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de magis
    Vineri, 03 Februarie 2023 09:20
    89.121.200.***
    excelent! chapeau, Danut!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.