Boierul urban Ciolacu

Boierul urban Ciolacu
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Acuzat de ANI de abuz în serviciu, primarul general al Capitalei se apără ca un profesor de matematică: "Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut public după anunțul ANI. Am fost foarte emoționat să văd așa de mulți oameni care nu mă cunosc direct și care se exprimă în favoarea mea." Cu alte cuvinte, a făcut o adunare simplă - îi ies mai mulți decât inspectorii Agenției Naționale de Integritate. Degeaba îi explici că acesta e un sofism, un asemenea raționament nu există în aritmetică. Dacă X este mai mare decât Y, ecuația e ca și rezolvată.

* Altfel, e firesc să aștept și alte decizii ale acestui organism, unele care să miște și bătăturile unor edili de prin PSD sau PNL. Dar asta nu înseamnă că Nicușor Dan de la București se transformă într-un nufăr (așa cum sugerează influenceri chiar de prin presă). Nu-l ajută frizura.

* Profesioniștii mânați de curiozitate de la ziare.com au comis un interviu de amploare cu aplicația ChatGPT, șmecherie artificială care n-a dat-o pe după cireș: "Este posibil ca oamenii să rămână fără loc de muncă." Povestea cu drobul de sare e mai actuală decât am fi crezut. Pentru activiștii de mediu (apropo, mă așteptam să reacționeze vizavi de lucrările Ucrainei din Delta Dunării), e vorba de un "story" al "realizatorului de conținut" Ion Creangă. Nici el nu conducea mașina, mai mult sărea gardul la moș Vasile.

* Echipa de fotbal CFR Cluj a jucat la Roma în cea de-a treia competiție europeană intercluburi, a pierdut cu 1-0, dar ideea n-are treabă cu alergarea unor oameni în toată firea după o chișcă. În tribune, alături de proprietarul clubului ardelean, au luat loc Vasile Dâncu, fost ministru la Apărare, Sorin Grindeanu, titularul de la Transporturi, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Având o asemenea delegație în spate, CFR-ul pare deja calificat în runda următoare.

* Ciolacu a fost surprins de fotografi fumând electronic, ca boierii urbani. În Italia, așa se aude, fumatul este interzis pe stadioane de aproape zece ani. De ca și cum asta l-ar privi pe Marceluș: doar n-om fi nebuni să ni-l închipuim cu covrigi de Buzău în Cetatea Eternă...

Citit 922 ori Ultima modificare Vineri, 17 Februarie 2023 16:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.