Patriotismul local, în clocot

Patriotismul local, în clocot
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

* Cea mai bogată româncă din lume este gălățeancă. Are 35 de ani, a făcut închisoare - potrivit presei, ca să nu mă trezesc cu "săgețile" domniei sale la umbra-mi pricăjită - desfășoară afaceri cu arme și are peste 100 de servitori. E nevastă de indian, dar orișicât. Clocotește patriotismul local în mine ca fasolea cu ciolan pe 1 Decembrie.

* Și tot despre ai noștri. Un cetățean din Pechea, sătean de-ai lui Bute, așa cum s-au exprimat câțiva confrați cu puține cunoștințe de geografie, a pus mâna pe potul cel mare la loterie. Fix 4 milioane de euro, poate mai puțin, că trebuie să mănânce și gura statului prin impozit o ciozvârtă. Județul Galați are centură neagră în jocuri de noroc, poate și de aceea ar trebui să fim conduși de gambleri.

* La noi, și păcănelele au un gust aparte. Asta, apropo de o petiție lansată în online de un anume Mircea Bravo, vlogger care a profitat de naivitatea utilizatorilor de Internet ca să ajungă angajatul propriei moșii. N-aș fi de acord cu interzicerea reclamelor la pariuri sportive și la cazinouri, s-ar mai duce o industrie la vale. Și, culmea, e o industrie care le ține în picioare pe multe altele. Nici publicitatea electorală nu e mai brează, dar măcar îți lasă impresia că alegerile se desfășoară în mod democratic.

* Ce a provocat pandemia de COVID-19? E întrebarea ultimilor trei ani. Eh, abia acum o agenție din Statele Unite ale Americii, după ample cercetări, acuză un accident de laborator în China. Accident, auzi? Adică, exact ce spuneau conspiraționiștii... Dar eu refuz varianta asta, eu cred în știință, așadar sunt de părere că pangolinul (și numai el) a provocat pandemia. "Am văzut eu la televizor."

* Potrivit cercetătorilor de la Harvard, un somn bun îți poate prelungi viața cu până la 5 ani. Viața, nu mandatul, domnule președinte! Nu vă spun la cine mă refer, persoană cunoscută. Mai și scrie în timpul liber. După golf şi schi.

* O anumită Paris Hilton, moștenitoare de mari averi și deja fostă vedetă de timpul nopții, o spune pe șleau: "Nu sunt o blondă proastă, doar mă prefac că sunt." Cu alte cuvinte, și ea face politică.

Citit 1265 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2023 15:59

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Marți, 28 Februarie 2023 17:46
    95.76.32.***
    Nicu Vlad era din Piscu, acum este un vasnic roman din Australia Saudita... sa mai vorbim de Canada de sport ?....greu, maine trebuie sa cumparam zambile sau narcise ...oligarhii uranieni cumpara lalele din Olanda.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.