Bucătarii ne conduc. Apoi spală vasele

Bucătarii ne conduc. Apoi spală vasele
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Era ultima grijă a subsemnatului, însă politica - mai ales cea internațională, la nivel înalt - e digerabilă doar cu ajutorul bulinelor. În consecință, aflăm că "o cină cu șapte feluri de mâncare a fost pregătită pentru Xi Jinping şi Vladimir Putin în timpul discuțiilor informale de luni care s-au întins pe durata a aproape cinci ore." Și să mai zici că bucătarii chiar n-au treabă cu butoanele de pe acoperișul planetei. Ei conduc lumea, apoi aerisesc și spală vasele.

* Fiul interlopului Sile Cămătaru, prins în Italia, a fost adus în țară și va sta niscaiva ani după gratii. Nici nu vreau să mă gândesc că oamenii legii îl căutau pe Arsene de la Piatra Neamț sau se activaseră pe urmele Alinei Bica, dar le-a căzut în plasă junele lui Sile, o adevărată dramă. Când vom scăpa oare de cutumele astea balcanice de a aduna de pe jos și lucruri care nu ne sunt de folos? "Mi-am umplut buzunarele cu nimicuri, nu se știe când voi avea nevoie de ele."

* Se face și sport în România. De pildă, un baschetbalist de la ”U” Cluj, pe timpul unei partide cu formația din Oradea, a încercat să intre în sală cu o rangă de fier, fiind cu greu oprit de un coechipier. Nu e destul să declari că vrei să câștigi un meci, trebuie să ai și argumente solide. Eventual inoxidabile.

* Electrocasnicele lăsate în priză consumă curent, clamează anumiți specialiști. E ca și cum ai spune că și mașinile cu pompa atent introdusă "la subraț" fac pagubă de carburant. Dar, ca să nu ne prindă indivizii în salopete albastre, trebuie să trecem și pe la casă. Și, ca să nu pară că vorbesc din amintiri, o persoană cu cagulă a furat 10.000 de lei dintr-o benzinărie de lângă Lacu Sărat după ce a amenințat-o pe vânzătoare fluturând cuțitul. Ce hal de metaforă, mai ales în județul Brăila! Uneori avem un simț al umorului ieșit din tipare.

* Finlanda a fost desemnată "cea mai fericită ţară din lume" pentru al şaselea an consecutiv, în vreme ce România respiră pe poziția cu numărul 24. Și totuși, nordicii ăștia nu sunt în NATO, n-au "spor la cafeluța" lui Mirciulică, așadar fericirea nu-i ajută la nimic. Sau ar trebui să părăsim și noi Organizația ca să mai urcăm în clasamentul respectiv...

Citit 1026 ori Ultima modificare Marți, 21 Martie 2023 15:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.