A întreba, întrebare, din prima conjugare

A întreba, întrebare, din prima conjugare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Incredibil, deși previzibil! A apărut somelierul de apă minerală la 1 litru și jumătate. Sau, cum îi spunem noi, gălățenii, "el e băiat bun, dar inconsecvența îl strică. Noroc că s-a lăsat, dar nu prea! Noi să fim sănătoși, că necazurile și băutura curg, din amonte în aval, în prezența aerului expirat".

* Ce este acela un ministru român? În principiu, este un angajat la stat, care primește salariu chiar și atunci când pare că face ceva pentru banii ăia.

Dacă este ministru la Agricultură, are grijă să facă reforme. De regulă, reforme de natură mistică: "Doamne ajută să plouă, ca să se facă!". Dacă nu plouă și nu se face grâul și pateul, ministrul de la Agricultură dă vina pe Destin, pe Urania de la Horoscop și, de ce nu, pe Busu care s-a cam culcat pe-o ureche.

Dacă ministrul deține portofoliul Ministerului Familiei Numeroase, dă vina, preventiv, pe demografia prost înțeleasă, după care pune pe feisbuc o poză cu "un îngeraș de copil", în funcție de zodie, și povestește că, deși nu-i este ușor să se împartă între familie și serviciu, reușește în fiecare zi, ceea ce vă dorim și dumneavoastră. Poftă brună la cafelutză!

* Recent, în studioul unei televiziuni de știri a fost invitată doamna ministru al Muncii. Întrebată fiind "de ce ororile de la Mureș au fost găsite de nu'ș ce entitate, și nu de instituțiile statului", doamna Bucura a zis: "Fix aceleași întrebări mi le pun și eu".

Cred că de asta a și fost invitată în studio: redactorul voia să afle dacă doamna ministru de la Muncă în Folosul Comunității Silitoare este chinuită de aceleași întrebări care nu le dau pace colegilor de redacție. Vă mărturisesc, cu mâna pe agenda cetățeanului, că și eu sunt abuzat de întrebări. De pildă, ieri, mă întrebam, de unul singur: De ce, Doamne iartă-mă, Seinfeld n-a acceptat să continue serialul cu același nume? Nu știu dacă Prelipceanu s-a întrebat vreodată așa ceva, dar, recunosc, nici nu m-a invitat la emisiune, ca să aflu.

* Am văzut, acu' două zile, o știre despre "furtuni și ploi devastatoare", în care apărea numele lui Arafat.

Pentru că n-am avut încotro, mi-am achiziționat o umbrelă sub formă de izoletă, după care, brusc, mi-am concediat somelierul de apă de ploaie.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2579 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.