Dacă ești turist de mic, când te faci mare, te joci

Dacă ești turist de mic, când te faci mare, te joci
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Stimată Cititorime și dragi plătitori de taxe și impozite, bine ați venit pe cap de locuitor în România! Poftim, sunteți deja aici? Mă iertați, însă nu mi-am dat seama la băutură si entuziasm!

Pentru astăzi, noi am avut de pregătit o compunere de clasa a VI-a despre cum ne-am petrecut sfârșitul săptămânii trecute. Unii dintre noi am trândăvit, unii am fost la mall, în timp ce alții au fost în Deltă.

Președintele țării, Klaus Iohannis, și Întâia Însoțitoare de Zbor au fost în Delta Dunării. Că i-a zis un fost coleg de bancă lu' domnu Iohannis că Delta este un loc care merită să fie vizitat. Delta Dunării are aproximativ trei brațe, dintre care pe altul îl cheamă Borcea, însă acesta nu este chiar din Deltă. Brațul Borcea este cel de care se ține doamna Valentina Pelinel, când iese la plimbare. Delta Dunării este atât de frumoasă, încât, după ce a ajuns la ea, domnul nostru Klaus i-a sugerat să participe la un concurs de Miss, la care să se ducă cu avionul. Ca să vadă și ea cum este să faci escală la Sibiu. Înainte de a merge în excursie în Deltă cu doamna Carmen, Klaus Iohannis a descoperit apa plată, apa rece, apa curgătoare, cât și barca care plutește de dragul cacofoniei și al relaxării. După ce le-a descoperit pe astea, Iohannis i-a zis la doamna Carmen: "Draga mea, uită de celelalte probleme și exerciții de pe agenda ta încărcată cu flori de nufăr de lângă lacul cel albastru, anulează programările la unghii și croitoreasă și hai să mergem în Deltă!". Zis și tăcut. Și acolo, în Delta Dunării, ei s-au plimbat cu barca. La finalul acestui demers emoționant și plutitor, președintele a vorbit despre frumusețea zonei. Un jurnalist l-a întrebat pe Iohannis cum contribuie el, concret, la găsirea unor soluții la provocările cu care se confruntă Delta. Iar domnul Iohannis a răspuns: "Contribuția mea constă în faptul că am venit aici". Vă rog respectuos să nu tratați această declarație cu superficialitate! Că nu-i deloc ușor să vii aicea, în Delta Dunării, ca să ai de unde să pleci. Adică, să pleci cu deplina convingere că, deși n-ai făcut nimic bun pentru țară, rămâi cu satisfacția că ești un mascul Delta care ajută la fotosinteză cam în aceeași măsură în care Ficusul de apă dulce mimează gândirea.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2141 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.