Ploșnița dumneavoastră este importantă pentru noi

Ploșnița dumneavoastră este importantă pentru noi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

* Cu riscul de a friza ridicolul și de a-i spori măreția, spun că francezii încearcă să imite ceea ce e de neimitat. Pe cine? Pe noi. Cum adică?! Păi, de câteva zile, citesc în presă că Franța este năpădită de ploșnițe. Au auzit ei, francezii, ceva despre căpușe, insecte care au făcut și-au dres în România ultimilor 30 de ani, dar n-au prins șpilul. Cu toate astea, pare că vor să ne imite. Ce nu știu francezii e că stăpânim metafora păguboasă ca nimeni altcineva. Când vorbim despre cum ne năpădesc căpușele de apartament cu cel mult un angajat, noi, românii, o facem cu un soi de evlavie și cu discreție ezoterică. Vorba personajului jucat de marele Dem Rădulescu în seria B.D: "Să avem liniște, noi, cetățenii".

Ca de obicei, presa are un aport special la întețirea zumzetului. Franța n-a fost năpădită de ploșnițe, cum am putea crede. Potrivit presei, "Franța a fost ASALTATĂ" de aceste insecte. Ba chiar, "Franța se află sub asediul ploșnițelor". Dacă industria de armament și obiecte zburătoare identificate se mișcă bine, peste câteva săptămâni, vom auzi de dronele tip ploșniță. Slavă Domnului c-au fost inventate borcanul de sticlă și murăturile!

* Minciuna mea preferată pentru ziua de azi: "Apelul dumneavoastră este important pentru noi."

L-ați auzit de nenumărate ori, când ați sunat, de pildă, la operatorul de telefonie mobilă, pentru a întreba sau pentru a reclama ceva. Atât de important este apelul dumneavoastră pentru ei, încât, dacă ai noroc să-ți răspundă "unul dintre operatorii angajați în alte discuții la fel de importante pentru noi, adică pentru ei", ai "șanse" reale să te convingi pe loc de importanța ființei tale universale. Cu niscaiva ani în urmă, am sunat la un important distribuitor de internet, pentru a reclama că, deși semnasem contractul și trecuse termenul promis, nu aveam net. Mi-a răspuns, cu rachiu, cu vai, o doamnă tip robot-de-bucătărie-în-trend:

- Bună ziua! Am semnat contractul, mi s-a promis că, bla, bla... Rogu-vă, de ce n-am internet?

- Cererea dumneavoastră este în atenția noastră...

- Duduieeee, n-am net, iar viața mea depinde mult de așa ceva. Mi-s rufele la soare, Otilia Cazimir mă sună să-mi ceară datoria, iar copiii... Înțelegeți ce spun?

- Cu ce vă mai pot ajuta?

- Cu răspunsul la întrebarea "Cine v-a zis că, azi, mi-ați mai fost de folos cu ceva, ca să exagerați cu mecenatul și milostenia?"

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2580 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.