Helăuinul vine! Faceți-vă că v-ați speriat!

Helăuinul vine! Faceți-vă că v-ați speriat!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* După cum lesne intuiți, ecourile vizitei președintelui Ucrainei în România nu s-au stins. Chiar nu s-au stins ecourile, nu s-au stins, ecourile nu s-au... La fel de firesc și previzibil, presa a titrat: "Zelen Schi, primit de Iohannis!". Practic, când nu pleacă Iohannis la schi sau Zelenschi, vine muntele la el. Semn că iarna e aproape.

Pe cât este Zelenski de tenace, războinic, aprig și iarăși tenace, pe atât s-a înspăimântat de un eventual discurs susținut în fața Parlamentului României. L-a speriat Șoșoacă. Diana, cum îi spun intimii, inclusiv de Halloween. Era să zic că l-a fezandat, însă nu sunt sigur că acest verb are corespondent diplomatic. Iar eu, vă spui sincer, dacă nu-s sigur pe mine, anulez până și o banală reprezentație de poezioare și epigrame pe care ar trebui s-o comit în fața unei mulțimi inocente de copii de grădiniță.

Și Klaus Iohannis ar fi trebuit să vorbească în fața Camerelor reunite, însă s-a răzgândit, când și-a amintit că are și el camere acasă, la Sibiu. Și sunt multe, chiar dacă nu-s reunite.

Cârcotașii spun că prezența lui Iohannis la Cotroceni, în ziua în care a venit Zelenski în vizită, este dovada că se poate face escală și la București, nu doar la Sibiu. Ceea ce nu-i rău, dar nici nu-mi cereți să spun că e bine!

* Săptămâna trecută, Guvernul s-a lăudat că vrea să majoreze amenzile pentru cei care fac rachiu acasă mai mult decât prevede legea.

Acu' două zile, liberalii s-au trezit din beția de cuvinte, declarându-se vexați și indignați de această măsură. Pe scurt, liberalii, așa cum haios li se spune celor din PNL, se opun măsurilor nepopulare luate împotriva consumatorilor de țuică domestică. Cât pe ce să spun că și ăstia s-au speriat de Șoșoacă, dar mi-am amintit ce mi-a zis tata: "Dacă ești prost sau naiv, stai acasă! Arată că-ți pasă de gândire!". De fapt, la anul sunt alegeri și, conform datinei și cutumelor, înainte de alegeri, merge un 50 de ceva. De preferat, ceva de prună. Măcar cât să le lucească ochii peneliștilor sau, de ce nu, să vadă și ei dublu cifrele din sondaje.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2447 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.