Frumoasă-i vaccina noastră / Scoate capul pe fereastră

Frumoasă-i vaccina noastră / Scoate capul pe fereastră
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Un savant dintr-o țară ceva mai străină de felul ei l-a auzit, acu' 17 zile, pe un vecin spunându-i pisicii sale: "Stai în casă, arată că-ți pasă! Hai, nu mai te miorlăi, că viu repede! Mă duc la non-stop să iau crănțănele".

Brusc, savantului i-a încolțit în mintea-i strălucită ideea de a face un vaccin un pic mai special, mai ales că și-a amintit că are un cumătru alergic la prezența amenințătoare a felinei din gospodărie. Zis, tors și făcut. A doua zi, savantul a și anunțat mass-media că are de gând să facă "un vaccin care i-ar putea ajuta pe oameni să scape de alergia la părul de pisică."

Dragi iubitori de animale, vă mărturisesc că, neavând mâță, mă simt deopotrivă asimptomatic și semiconspiraționist, nu musai în ordinea asta. Cred c-o să-l sun pe domnul acela care și-a lăsat mâța singură în casă, ca să-i țină de urât bunicii, să vedem cum facem. Că doar nu s-o trudi cercetătorul ăla de pomană. Ar fi păcat. Dacă tot n-am pisică, o să-i dau un mesaj haios lu' vecinu' cercetătorului: "Bună ziua! Rapelul dumneavoastră este important pentru noi." Sper să nu se prindă c-am scris și alaltăieri despre asta. Dacă vreți să știți ce conține vaccinul care alungă alergia la părul de pisică, vă sugerez să-l sunați, cu umăr ascuns, pe fostul premier Florin Cîțu. E superb! Nu, nu el, Florinel, ci filmul de dragoste pe care l-am văzut aseară.

* Un lanț de supermarketuri nemțești a anunțat, cu vădită responsabilitate, că retrage un produs de la raft, pentru că "pot exista bucăți mici de plastic albastru pe suprafața produsului."

Bine că-l retrage, că, Doamne ferește, exista riscul să iasă scandal mare în rândul clienților care suferă de daltonism în frază terminală! "Bucăți mici de plastic albastru pe suprafața produsului"... Aproape incredibil! Cetățenii care, din lăcomie consumeristă, s-au grăbit să cumpere acel produs, de parcă nu mai văzuseră albastru în fața ochilor, sunt sfătuiți să aibă grijă de ei. E cel mai amuzant sfat inutil și ipocrit care circulă printre noi de ani de zile. "Ai grijă de tine!".

- Aoleu, sunt răcit cobză!

- Sună-l pe Tudor Gheorghe! Ha ha ha, am glumit! Ai grijă de tine!

- Mulțumesc! Bine că mi-ai zis, că, neatent cum sunt, era cât pe ce să am grijă de altcineva.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2648 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.