Mitică Buzatu face balet pe Marele Vid Chinezesc

Mitică Buzatu face balet pe Marele Vid Chinezesc
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Ziua de marți, 17 octombrie, a fost o zi istorică. Și nu pentru c-ar fi înțărcat Mutu apa chioară, Iohannis ar fi dresat ficusul sau pentru c-a ajuns Ciolacu în Israel, ci pentru că mă făceam de rușine, dacă nu foloseam și eu săptămâna asta expresia-clișeu "zi istorică". E plină istoria recentă de zile şi momente istorice. Până și momentul în care baronul PSD, Dumitru Buzatu, a decis că are nevoie de o schimbare este unul istoric. Aflat la păstrare, în cantonament la Mititica, domnul Mitică Buzatu a luat taurul terapiilor ocupaționale și culturale de coarne. Potrivit presei, "Dumitru Buzatu s-a reprofilat în închisoare: învață chineza și face balet."

Vă miră? Pe mine nu. În mediile academice din județul care l-a făcut celebru, Buzatu este cunoscut ca om de cultură. Dacă nu e așa, înseamnă că m-am pripit sau l-am confundat. Cu ani în urmă, când în spațiul public încă aveau trecere dezbaterile și polemicile gen "Cum e corect, coperte sau coperți?", deținuții celebri scriau cărți, ca să scape mai repede de captivitate. Faptul că Mitică Buzatu face balet mă face să cred că se ține de poante, umorul fin și autoironia fiind apanajul spiritelor cu anvergură intelectuală. Încă de mic visa să joace în "Ciolacul Lebedelor".

Vă întrebați, pasămite: De ce învață domnul Dumitru Buzatu limba chineză? Tot din cauza lui Ciolacu. Șeful PSD s-a dus în Israel cu cei 7,5 shekeli rămași de la shoppingul de acu' 3-4 zile și n-a fost în stare să-i spună vânzătoarei de la piața din Tel Aviv "Dați-mi un kil de portocale!". Când cumperi portocale diplomatice sau lămâi pentru genii politice profane, indiferent de unde le iei, indicat e să le ceri în mandarina vorbită.

* Profit cu nerușinare de ecourile meciului de fotbal dintre România și Andorra, ca să remarc și eu faptul că, la această partidă, au asistat doar copii. Cel mai încântat dintre oficialii FRF a fost Burleanu: "Mă bucur că avem așa de mulți copii de mingi!". Din inerție şi snobism fotbalistic, Mihai Stoichiță le-a dat indicații tehnice miilor de copii și juniori din tribune: "Ralu, Ovi, Micky, intrați pe Tik-Tok, c-a apărut FIFA '98! Calm, caaalm, că merge greu uaifaiu'!".

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2343 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.